Ingrediente
- 1 pui de casa sau bio taiat in bucati (am pastrat pieptul dezosat pentru a face snitele)
- 1 litru de supa de pui (sau 1 Kub de pui si 1 l de apa fiarta)
- 1 ceapa tocata marunt
- 1 ardel rosu
- 1 ardel verde
- 2 catei de usturoi tocati marunt (sau un catel mare)
- 500 g de ignama sau cartof dulce taiat un bucati potrivite
- 2-3 stiuleti de porumb
- 1/2 legatura de coriandru
- 1 lingurita de origan uscat
- 2 linguri concentrat de rosii
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare, piper
Mod de preparare
Puneti la marinat bucatile de pui intr-un castron cu 2 linguri de ulei, usturoiul tocat si jumatate din coriandru (tocat) si din oreganul uscat.
Intre timp puneti la fiert porumbul curatat de foi, intr-un volum mare de apa sarata, timp de 30-40 minute. Scoateti si lasati sa se raceasca.
Curati si taiati ardeii in lamele.
Intr-o oala adanca, rumeniti ceapa tocata intr-un pic de ulei. Adaugati ardeii, bucatile de pui marinate, puneti sare, piper, acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 20 minute.
Turnati deasupra supa, puneti concentratul de rosii, cartoful dulce taiat bucati si lasati sa fiarba timp de 30 minute, la foc potrivit. Indepartati spuma si grasimea in mod regulat.
Taiati porumbul in bucati potrivite si adaugati-l la sfarsit.
Serviti si decorati cu restul de coriandru si cu restul de origan uscat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu porumb si cartof dulce (Panama)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|