Supa de pui cu smantana, taitei si spanac

Postat de mihaelar63 in Supe
12 Noi 2018 | 3598 vizualizari
Supa de pui cu smantana, taitei si spanac

 Initial am dorit sa prepar doar  o supa de galuste. Asta am si facut dar cu jumatate din zeama. A doua zi cu cealalta zeama ramasa am preparat o delicioasa supa cu taitei si spanac. Nu prea vedeam eu combinatia cu ochi buni dar am avut o surpriza. Gustul a fos peste masura asteptarilor.

Ingrediente

  • tacam de pui de casa -gat, labe, oase de la piept si maruntaie
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 tija telina verde apio
  • 1 feliuta slanina afumata [50 gr]
  • 1 pahar mic smantana
  • 3 maini spanac
  • 2 pachete de taitei subtiri noodles -la plic
  • zeama de lamie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1.  Se curata si spala legumele.
  2. Se curata si se spala tacamul de si maruntaiele de pui.
  3. Se taie cuburi radacinoasele si ardeiul.
  4. Din tacamuri de pui, radacinoase, ceapa, sare si 3 l apa se prepara o supa limpede.
  5. Fierbeti supa la foc mic ca sa nu se tulbure.
  6. Eu folosesc oala sub presiune pentru prepararea supei limpezi.
  7. Jumatate din zeama obtinuta se pune la fiert.
  8. Fierbeti in zeama telina verde si ardeiul taiate cuburi.
  9. Pentru gust se pune slaninuta afumata.
  10. Cand incepe sa clocoteasca, se pun tateii.
  11. Spanacul se spala si se taie fasii inguste.
  12. Reduceti intensitatea fierberii. Adaugati spanacul.
  13. Piperati si acriti cu zeama de lamaie.
  14. Gustati si daca mai este nevoie, sarati.

                     Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu smantana, taitei si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cea mai buna supa cu galuste, din coada de vitel

Postat de mihaelar63

Cea mai buna supa cu galuste, din coada de vitel

Legumele se urata si se spala . Coada de vitel se spala  bine cu apa rece. Portionati  coada in bucati mai mici , cam de 3 degete sa incapa bine in oala . Se...

Citeste continuarea

Supa crema de dovleac cu mar

Postat de simona72

Supa crema de dovleac cu mar

Pentru inceput am facut supa de pui. Am avut cateva resturi ramase de la un pui, adica gat, grasime si aripi, le-am pus la fiert in 2 litri apa. Am lasat sa fiarba aproximativ 20 minute. Daca nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2018, 13:19
la 12.11.2018, 13:20
parca m-as drege si eu cu o supa d'asta
la 12.11.2018, 13:35
O, ce ingrediente gustoase...!
la 12.11.2018, 13:36
la 12.11.2018, 13:51

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking