Supa de rosii

Postat de susu in Supe
8 Dec 2010 | 5824 vizualizari
Supa de rosii

Aceasta supa de rosii este preferata noastra pe timp de vara, servita rece cu multa verdeata proaspat taiata.

Ingrediente

  • 2.5 kg rosii coapte
  • 1 l de apa
  • Putin zahar dupa gust
  • Cativa catei de usturoi facultativ
  • Cateva frunzulite de busuioc
  • Cimbru proaspat
  • 2 cepe
  • 1 telina radacina si frunze
  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi
  • 1 albitura
  • 1 mana de orez
  • 1 legatura zdravana de leustean
  • 1 legatura de patrunjel

Mod de preparare

Se oparesc rosiile in acel litru de apa, se decojesc si apoi se maruntesc la robot sau se trec prin masina de tocat, fiecare cum doreste (eu am dat si putina verdeata prin masina pe care am pus-o de la inceput).

Morcovul se da prin razatoare pentru o culoare mai intensa a supei de rosii, ceapa, ardeiul si albitura se toaca sau se taie in sferturi.

Se caleste morcovul in putin ulei dupa care se adauga si celelalte legume. 

Se pun in litrul de apa in care s-au oparit rosiile si se lasa la fiert.

Usturoiul se piseaza cu busuiocul in mojar.

Cand au fiert pe jumatate se adauga rosiile, orezul, cimbrul o mana de verdeata tocata si usturoiul.

Cand au fiert toate legumele se strecoara si se mixeaza totul dupa care se adauga la supa de rosii. Se pune restul de verdeata taiata.

Supa de rosii se serveste cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold

Postat de Ksenya

Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold

Puneti nautul la hidratat minim 12 ore. Eu l-am preparat cu o zi inainte Spalati nautul si-l puneti la  fiert 60-90 minute pana bobul este bine fiert. Intr-o oala pentru supa, adaugati...

Citeste continuarea

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

Postat de Bucataras

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

Cum se prepara Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post: Începe prin a preîncălzi cuptorul la 190°C. Spală și taie roșiile mixte, ceapa roșie și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2010, 12:40
minunat arata
la 08.12.2010, 12:44
Si preferata mea
la 08.12.2010, 14:01
Super 5 furcu
la 08.12.2010, 14:11
delicioasă...
la 08.12.2010, 14:32
buna buna

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking