Ingrediente
- 1 ceapa,
- 1 morcov,
- 1 cartof (mare),
- 1 adrel rosu,
- 2 kg. rosii coapte bine,
- 2 linguri ulei,
- 2 l. apa(sau supa de legume daca aveti),
- 5 linguri de concentrat de bulion de rosii,
- orez fiet (depinde cine doreste si cat doreste),
Mod de preparare
* punem in ulei la calit ceapa tocata, dupa 5 minute morcovul,adrelul rosu si cartoful(taiate cuburi), acoperim si lasam la foc mic 10 minute,
* apoi punem apa( sau supa de legume), acoperim si lasam sa fiarba la foc mic 30 min,
* luam de pe foc; bagam piciorul de la mixter si mixam bine, apoi trecem tot printr o sita ca sa ramana o supa fina si fara resturi,
* punem oala cu supa iar pe foc, punem concentratul de bulion de rosii, condimenta la gust si lasam sa dea 2 - 3 clocote,
* punem in farfurie(sau in bol) orez si deasupra supa de rosii fierbite si servim.(eu am avut cateva cuburi de paine prajita si am decorat)
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|