Supa de rosii

Postat de Ina in Supe/Ciorbe
16 Apr 2010 | 11540 vizualizari
Supa de rosii

Supa de rosii este mancarea preferata a sotului meu si cea mai gatita supa in casa noastra, mai ales pentru zilele de post.

Ingrediente

  • 500 ml. suc de rosii concentrat sau o cutie de 800 g. cu rosii in bulion
  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac 
  • o ceapa mare
  • telina ( radacina)
  • 1 ardei gras sau capia (de preferinta rosu)
  • sare
  • un varf de cutit cu sare de lamaie ( la nevoie )

Mod de preparare

Se curata legumele , se taie in bucati mari si se pun la fiert in apa cu sare.  Cand sunt fierte se scot din supa si se mixeaza/ paseaza , apoi se pune piureul inapoi in supa, mestecandu-l pentru dispersie. Se adauga sucul de rosii ( atentie, nu cel ce exista in comert, cu adaos de zahar! )  sau rosiile in bulion, pasate , lasand sa mai dea cateva clocote . Se gusta si se potriveste de sare, iar daca sucul de rosii nu este facut in casa (acesta fiind un pic acrisor ), se adauga si un varf de cutit de sare de lamaie .

In reteta de fata eu am folosit fidea fara ou achizitionata din comert, deoarece am gatit supa de rosii pentru a fi de post, dar supa este excelenta cu taitei de casa.

Taiteii se adauga in supa de rosii clocotinda, oprindu-se focul dupa ce se fierb . Se adauga patrunjel din abundenta.

Cantitatile sunt indicate pentru o oala de cca. 6 litri capacitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold

Postat de Ksenya

Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold

Puneti nautul la hidratat minim 12 ore. Eu l-am preparat cu o zi inainte Spalati nautul si-l puneti la  fiert 60-90 minute pana bobul este bine fiert. Intr-o oala pentru supa, adaugati...

Citeste continuarea

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

Postat de Bucataras

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

Cum se prepara Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post: Începe prin a preîncălzi cuptorul la 190°C. Spală și taie roșiile mixte, ceapa roșie și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2010, 18:50
cred ca e grozava 5 furculite asa am promis azi ca dau numai 5 asa ca ma tin de promisiuni ,felicitari
la 16.04.2010, 19:00
foarte gustoasa si sanatoasa
la 16.04.2010, 19:09
multumesc mult! Chiar e gustoasa, iar daca e si putin acrisoara.....
pupici, fetele!
la 17.04.2010, 16:27
e preferata mea cu galuste de gris in ea
la 18.04.2010, 21:06
Foarte buna supica. Si noua ne place muuult Sa stii ca exista si in comert suc de rosii bun. Nu mai stiu de la ce firma, dar e intr-o sticla de 700 ml. Si exista si suc de rosii bio, foarte foarte bun. Bineinteles, insa ca nu se compara cu cel facut in casa. Eu le-am incercat pe toate.

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking