Ingrediente
- 500 ml. suc de rosii concentrat sau o cutie de 800 g. cu rosii in bulion
- 1 morcov mare
- 1 pastarnac
- o ceapa mare
- telina ( radacina)
- 1 ardei gras sau capia (de preferinta rosu)
- sare
- un varf de cutit cu sare de lamaie ( la nevoie )
Mod de preparare
Se curata legumele , se taie in bucati mari si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte se scot din supa si se mixeaza/ paseaza , apoi se pune piureul inapoi in supa, mestecandu-l pentru dispersie. Se adauga sucul de rosii ( atentie, nu cel ce exista in comert, cu adaos de zahar! ) sau rosiile in bulion, pasate , lasand sa mai dea cateva clocote . Se gusta si se potriveste de sare, iar daca sucul de rosii nu este facut in casa (acesta fiind un pic acrisor ), se adauga si un varf de cutit de sare de lamaie .
In reteta de fata eu am folosit fidea fara ou achizitionata din comert, deoarece am gatit supa de rosii pentru a fi de post, dar supa este excelenta cu taitei de casa.
Taiteii se adauga in supa de rosii clocotinda, oprindu-se focul dupa ce se fierb . Se adauga patrunjel din abundenta.
Cantitatile sunt indicate pentru o oala de cca. 6 litri capacitate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|