Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Postat de mirela0911 in Supe
16 Sep 2018 | 3495 vizualizari
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

O supa de sezon tare buna, iar galustele pufoase o face si mai buna!

Ingrediente

  • 1 buc piept de pui cu os
  • 1 buc ceapa alba
  • 1/2 telina mai mica
  • 1 buc morcov
  • 2-3 lg ulei
  • 3 rosii mari de gradina
  • 200 ml bulion
  • sare dupa gust
  • patrunjel verde tocat
  • 1 frunza de telina

Pt. galuste:

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 lgt ulei
  • gris cat sa iasa o compozitie potrivita ca si consistenta (eu am pus dupa ochi, nu am cantarit)

Mod de preparare

Intr-o oala se pune apa rece si se adauga pieptul de pui spalat. Se lasa sa fiarba si se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand nu mai face spuma, se pune ceapa curatata si crestata in patru si telina. Se lasa sa fiarba la foc domol.

Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se pune uleiul la incins intr-o craticioara si se adauga morcovul. Se caleste pentru cateva minute, amestecand continuu sa nu se arda. Se toarna morcovul in oala si se lasa la fiert in continuare.

Rosiile se spala si se oparesc cateva secunde pentru a putea fi decojite cu usurinta. Se taie in cubulete si se pun in oala. Se adauga sare dupa gust. Se lasa la fiert inca cateva minute.
Se indeparteaza ceapa, telina si carnea. Supa se strecoara iar ce ramane in sita se amesteca cu o lingura pentru a ramane doar samburii de la rosii.

Se pune din nou oala pe foc, se toarna si bulionul, se mai potriveste de sare si se lasa sa mai dea cateva clocote. 

Intre timp se prepara galustele. Se bat ouale cu furculita cu un praf de sare si uleiul apoi se toarna grisul in ploaie, amestecand usor pana se obtine o compozitie nu foarte groasa, dar nici sa curga.

Se ia o cratita larga, se pune apa cu sare la fiert si in momentul in care incepe apa sa dea in clocot, se face focul mic si cu ajutorul unei linguri se ia din compozitie (cca jumatate de lingura) si se pune in apa. Se lasa sa fiarba incet, intorcandu-le de pe o parte pe alta. Cand sunt gata, se scot pe o farfurie cu spumiera.

Se transfera apoi galustele in oala cu supa de rosii, se lasa impreuna sa dea cateva clocote, apoi se stinge focul si se adauga patrunjelul verde si frunza de telina.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste pufoase de gris" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Retete similare

Supa crema de dovleac servita in paine

Postat de oanapl

Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald.  Cerni faina intr-un castron si adaugi in...

Citeste continuarea

Supa de pui cu taitei

Postat de Irina

Supa de pui cu taitei

Am maruntit puiul, dar am folosit doar o parte din el la supa: spatele, aripile si o bucata de piept, restul a fost destinat unei fripturi.  Spalat bine si curatat, am pus puiul la fiert....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 16.09.2018, 19:45
E la favorite.
la 16.09.2018, 19:49
Foarte bună, supa asta...Fac adeseori și chiar am și postat aici rețeta...
la 16.09.2018, 19:51
Ne place mult si o pregatim destul de des
la 16.09.2018, 19:57
Imi place mult!
la 16.09.2018, 20:03
Ma bucur ca va place!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking