Supa de rosii cu tagliatelle si chipsuri de parmezan

Postat de rocsi_1612 in Supe
21 Feb 2014 | 5716 vizualizari
Supa de rosii cu tagliatelle si chipsuri de parmezan

Alor mei le place mult supa de rosii insa mereu o pregateam mai simpla. De data aceasta am pus ceva mai multe legume, tagliatelle, cateva chipsuri de parmezan langa pentru a fi ceva mai consistenta si mai plina de savoare. O bunatate!

Ingrediente

  • 200 gr rosii decojite intregi
  • 1 rosie proaspata
  • 1 cana si 1/2 suc de rosii de casa cu telina
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 150 gr pastai galbene
  • 2 ciuperci proaspete
  • sare
  • piper
  • 2 cuiburi tagliatelle Baneasa
  • 6 linguri parmezan ras
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Curatam ceapa si o tocam. Morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime apoi il facem rondele. Rosia o curatam de pielita, o tocam, ciupercile le spalam, le taiem marunt, iar ardeiul kapia il curatam de seminte si il facem cubulete. Pastaile le taiem bucati potrivite, iar rosiile decojite le tocam marunt.

Intr-o oala punem uleiul, rosia, ceapa, morcovul,ardeiul si le inabusim 2 minute. Adaugam pastaile, apoi ciupercile. Turnam circa 4 litri de apa si lasam sa fiarba totul 10 minute, dam drumul rosiilor decojite tocate, mai lasam inca 15 minute sa fiarba si adaugam sucul de rosii. Potrivim gustul cu sare si piper.

Dupa ce a dat cateva clocote si legumele sunt patrunse bine, rupem tagliatelle bucatele, le dam drumul in supa si mai lasam pe foc pana acestea din urma sunt fierte. Cand este gata tragem supa de pe foc si o acoperim pentru 10 minute.

Incingem o tigaie antiaderenta, punem cate o lingura de parmezan dar in forma mai lunguiata. In cateva secunde se rumeneste si cu ajutorul unui bat de frigarui scoatem chipsurile pe o farfurie.

Se servesc alaturi de supa de rosii. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu tagliatelle si chipsuri de parmezan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa de pui cu galuste din faina de mei

Postat de Dya

Supa de pui cu galuste din faina de mei

Punem carnea de pui la fiert in apa rece si adunam spuma formata. Tocam legumele, le adaugam in supa si le lasam sa fiarba impreuna cam 20-30 de minute. Potrivim de gust cu sare, piper si...

Citeste continuarea

Supa de praz cu radacinoase

Postat de Valclaudia

Supa de praz cu radacinoase

Curatam si spalam legumele. Taiem un morcov rondele, pe celelalt il taiem cubulete. Telina, pastarnacul si patrunjelul se taie cubulete. Punem uleiul in oala,adaugam radacinoasele si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2014, 20:18
la 21.02.2014, 20:18
super Rocsi ! Cred ca are un gust minunat Eu nu pot sa mananc supele de rosii fara patrunjel
la 21.02.2014, 20:19
tare buna trebuie sa mai fie!
la 21.02.2014, 20:25
ce-mi place!! o supa minunata, pe gustul meu
la 21.02.2014, 20:32
Supeeeer!

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking