Ingrediente
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 felie telina
- 2 foi dafin
- 2 catei usturoi
- 500 ml suc proaspat de rosii [ sau bulion]
- tulpini de patrunjel verde
- sare
- 1 lingurita piper boabe
- 1 varf cutit nucsoara pudra
- pt galuste :
- 4 oua ,
- 150 gr gris de grau ,
- 100 gr parmezan pudra ,
- sare
Mod de preparare
Legumele se curata, se spala si se toaca/ feliaza dupa preferinata .
Puneti la fiert in 3 l apa morcovul, telina, ceapa, foile de dafin, piperul, coditele de patrunjel si sarea .
Dupa 15-20 minute incercati daca morcovul este fiert .
Adaugati sucul proaspat de rosii. Condimentati cu nucsoara .
Bateti spuma ouale cu ajutorul mixerului. Sarati si incorporati pe turatia minima grisul si parmezanul.
Reduceti flacara aragazului , zeama sa nu fie clocotinda ca galustele introduse sa nu se sfarme .
Cu ajutorul unei linguri formati galuste pe care le introduceti in zeama .
Lasati sa fiarba 5 minute. Adaugati 1 pahar cu apa rece, puneti capac si opriti focul (astfel galustele se vor infoia frumos)
Decorati cu frunzulite de busuioc verde .
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii si galuste cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|