Supa de rosii cu tortellini
Postat de RODIMUR in Supe 29 Iul 2019 | 2577 vizualizari
Fac adeseori supe de roșii, vara în special, când aceste legume sunt la îndemână, iar în anotimpul rece, folosind mai ales sucul de roșii din producție casnică. Supele acestea sunt dulcege, cel mult dulci-acrișoare, nicidecum acre, sau acrite, cum le place unora. Nici ciorbele nu sunt prin definiție acre, iar atunci când sunt acrite cumva, titlul lor anunță aceasta, așa cum dau mărturie zecile de rețete ale colegilor bucătărași destoinici și foarte pricepuți (”ciorbă acrită cu varză murată/corcodușe/moare de varză, borș...”).
Supele de roșii pot fi făcute cu: orez, paste, găluște de gris, sau de făină, perișoare, legume, iar acum, iată, am încercat o rețetă, cu tortellini...
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 3 litri de supă.
Inapoi la reteta
|