Supa de rosii cu tortellini

Postat de RODIMUR in Supe
29 Iul 2019 | 223 vizualizari
Supa de rosii cu tortellini

Fac adeseori supe de roșii, vara în special, când aceste legume sunt la îndemână, iar în anotimpul rece, folosind mai ales sucul de roșii din producție casnică. Supele acestea sunt dulcege, cel mult dulci-acrișoare, nicidecum acre, sau acrite, cum le place unora. Nici ciorbele nu sunt prin definiție acre, iar atunci când sunt acrite cumva, titlul lor anunță aceasta, așa cum dau mărturie zecile de rețete ale colegilor bucătărași destoinici și foarte pricepuți (”ciorbă acrită cu varză murată/corcodușe/moare de varză, borș...”). Supele de roșii pot fi făcute cu: orez, paste, găluște de gris, sau de făină, perișoare, legume, iar acum, iată, am încercat o rețetă, cu tortellini... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 3 litri de supă.

Ingrediente

  • 4 roșii mari
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 cepe medii
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 400 ml de suc de roșii
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 250 grame de tortellini

Mod de preparare

Ceapa se curăță, se spală, se taie fin și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă și să devină amară.

Se spală roșiile, se curăță de părțile verzi și de semințe, după care se taie grosier și se călește ușor cu ceapa, la foc mic.

Se spală ardeiul, se curăță de cotor și de semințe, se taie julienne și se călește cu roșiile și ceapa, până ce se înmoaie.

Se adaugă 2 litri de apă caldă peste legumele călite și se lasă la fiert, la foc iute, pentru 1-2 clocote. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă, iar când apa scade, se completează.

Între timp, se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se dau pe răzătoarea mică și apoi se adaugă în oala de ciorbă, să fiarbă, la foc iute, timp de două-trei clocote.

Se adaugă sucul de roșii și se lasă supa să fiarbă încă un clocot-două.

Între timp, se adaugă tortellini într-o oală cu 3 litri de apă sărată clocotită și se fierb timp de 15 minute, după care se strecoară și se adaugă în supă.

Se condimentează supa, cu sare și piper, se presară pătrunjel tocat și se ia oala de pe foc.

După 10-15 minute ”de odihnă”, supa se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu tortellini" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Supa cu tortellini si fasole verde

Postat de mihaelar63

Supa cu tortellini si fasole verde

Am spalat oasele de vitel si le-am pus la fiert in apa cu sare si foi de dafin. Se curata legumele si se spala. Feliati morcovul si telina. Dupa ce oasele au fiert 45...

Citeste continuarea

Supa de rosii cu tortellini

Postat de mihaelar63

Supa de rosii cu tortellini

Legumele se curata si se spala . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Morcovul si telina se feliaza [ cum doriti]. Caliti usor cepa si usturoiul . Se pune la calit si morcovul cu telina ....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 29.07.2019, 17:42
la 29.07.2019, 18:53
Toate lumea stie ca supele nu se acresc, doar ciorbele si borsul, nu prea inteleg ce ai vrut sa spui in introducere. Ca sa vezi ca eu chiar citesc
Si noua ne plac supele de rosii, foarte gustoase.
Abia acum am priceput de ce nu acresti tu ciorbele, Rodica
la 29.07.2019, 19:04
la 29.07.2019, 19:35
Mulțumesc frumos, Zamfira!
la 29.07.2019, 19:51

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking