Supa cu tortellini si fasole verde
Postat de mihaelar63
Am spalat oasele de vitel si le-am pus la fiert in apa cu sare si foi de dafin. Se curata legumele si se spala. Feliati morcovul si telina. Dupa ce oasele au fiert 45...
Citeste continuareaFac adeseori supe de roșii, vara în special, când aceste legume sunt la îndemână, iar în anotimpul rece, folosind mai ales sucul de roșii din producție casnică. Supele acestea sunt dulcege, cel mult dulci-acrișoare, nicidecum acre, sau acrite, cum le place unora. Nici ciorbele nu sunt prin definiție acre, iar atunci când sunt acrite cumva, titlul lor anunță aceasta, așa cum dau mărturie zecile de rețete ale colegilor bucătărași destoinici și foarte pricepuți (”ciorbă acrită cu varză murată/corcodușe/moare de varză, borș...”). Supele de roșii pot fi făcute cu: orez, paste, găluște de gris, sau de făină, perișoare, legume, iar acum, iată, am încercat o rețetă, cu tortellini... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 3 litri de supă.
Ingrediente
Mod de preparareCeapa se curăță, se spală, se taie fin și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă și să devină amară. Se spală roșiile, se curăță de părțile verzi și de semințe, după care se taie grosier și se călește ușor cu ceapa, la foc mic. Se spală ardeiul, se curăță de cotor și de semințe, se taie julienne și se călește cu roșiile și ceapa, până ce se înmoaie. Se adaugă 2 litri de apă caldă peste legumele călite și se lasă la fiert, la foc iute, pentru 1-2 clocote. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă, iar când apa scade, se completează. Între timp, se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se dau pe răzătoarea mică și apoi se adaugă în oala de ciorbă, să fiarbă, la foc iute, timp de două-trei clocote. Se adaugă sucul de roșii și se lasă supa să fiarbă încă un clocot-două. Între timp, se adaugă tortellini într-o oală cu 3 litri de apă sărată clocotită și se fierb timp de 15 minute, după care se strecoară și se adaugă în supă. Se condimentează supa, cu sare și piper, se presară pătrunjel tocat și se ia oala de pe foc. După 10-15 minute ”de odihnă”, supa se poate servi. Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu tortellini" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|
Postat de mihaelar63
Am spalat oasele de vitel si le-am pus la fiert in apa cu sare si foi de dafin. Se curata legumele si se spala. Feliati morcovul si telina. Dupa ce oasele au fiert 45...
Citeste continuareaPostat de mihaelar63
Legumele se curata si se spala . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Morcovul si telina se feliaza [ cum doriti]. Caliti usor cepa si usturoiul . Se pune la calit si morcovul cu telina ....
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|