Ingrediente
- 1 salata verde creata mare
- 100 gr slaninuta afumata de porc
- 50 ml ulei
- 3 catei usturoi
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 pahar de iaurt grecesc 10% grasime
- sare
- piper negru macinat
- Galuste :
- 3 oua + 5 linguri faina alba + 1 lingura unt moale + sare
Mod de preparare
- Legumele se curata si se spala.
- Sotati usturoiul, ceapa maruntita si morcovul taiat cuburi .
- Tot acum se pun si felite subtiri, increstate, de slanina afumata care va imprumuta un gust bun intregii supe .
- Turnati 2 l apa si sarati.
- Dupa 15 minute cand morcovul este aproape fiert se prepara galustele .
- Cand incepe sa fiarba se prepara galustele din oua , faina alba , sare si putin unt .
- Untul va ajuta sa fie galustele pufoase si gustoase .
- Cu ajutorul unei linguri se pun galustele in zeama ce fierbe la foc mic [ sa nu se imprastie ] .
- La fiecare galusca se scufunda lingura in zeama ca sa nu se prinda aluatul de ea .
- Taiati salata verde si o puneti deasupra in oala dupa ce s-a oprit focul .
- Amestecati usor si este suficient ca salata sa se opareasca in zeama fierbinte .
- Astfel salata verde isi va pastra proprietatile .
- Gustati daca nu mai este nevoie de sare .
- La servire adugati iaurt cremos sau smantana .
- Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de salata verde creata, cu galuscute si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|