Supa de salata verde creata, cu galuscute si iaurt

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
27 Noi 2021 | 3201 vizualizari
Supa de salata verde creata, cu galuscute si iaurt

 Ce bine ca aveam acum in timpul anului salata verde. Se prepara rapid, este plina de vitamine si foarte gustoasa .

Ingrediente

  • 1 salata verde creata mare
  • 100 gr slaninuta afumata de porc
  • 50 ml ulei
  • 3 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pahar de iaurt grecesc 10% grasime
  • sare
  • piper negru macinat
  • Galuste :
  • 3 oua + 5 linguri faina alba + 1 lingura unt moale + sare

Mod de preparare

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Sotati usturoiul, ceapa maruntita si morcovul taiat cuburi .
  3. Tot acum se pun si felite subtiri, increstate,  de slanina afumata care va imprumuta un gust bun intregii supe .
  4. Turnati 2 l apa si sarati.
  5. Dupa 15 minute cand morcovul  este aproape fiert se prepara galustele .
  6. Cand incepe sa fiarba se prepara galustele din oua , faina alba , sare si putin unt .
  7. Untul va ajuta sa fie galustele pufoase si gustoase .
  8.  Cu ajutorul unei linguri se pun galustele in zeama ce fierbe la foc mic [ sa nu se imprastie ] .
  9. La fiecare galusca se scufunda lingura in zeama ca sa nu se prinda aluatul de ea .
  10.  Taiati salata verde si o puneti deasupra in oala dupa ce s-a oprit focul .
  11. Amestecati usor  si este suficient ca salata sa se opareasca  in zeama fierbinte .
  12. Astfel salata verde isi va pastra proprietatile .
  13.  Gustati daca nu mai este nevoie de sare .
  14. La servire adugati iaurt cremos sau smantana .
  15.  Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de salata verde creata, cu galuscute si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de mazare si broccoli

Postat de oanapl

Supa crema de mazare si broccoli

Topești untul și pui cartofii curățați, spălați și tăiați cubulețe să se călească un minut. Adaugi buchețelele de broccoli, mazărea și 1/2 legătură de pătrunjel, acoperi cu...

Citeste continuarea

Ciorba de vacuta cu rubarba

Postat de panacris

Ciorba de vacuta cu rubarba

Legumele se curăță, se spală și se taie bucățele mici, apoi se pun la călit în ulei cu puțină apă și sare, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Carnea de vită se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2021, 23:53
la 28.11.2021, 09:53
la 28.11.2021, 09:56
la 28.11.2021, 10:18
la 28.11.2021, 11:02
Buna!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking