Supa de somon si stiuca

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
4 Ian 2021 | 2640 vizualizari
Supa de somon si stiuca

  Daca ne place pestele prajit si copt, suntem amatori si de supe- ciorbe cu peste. Am preparat foarte simplu si usor o asemenea supa. Pentru ca supa mi-a parut saracacioasa doar cu stiuca, i-am dat o nota nobila cu somon [ sic] si cu vin alb.

Ingrediente

  • 400 gr somon cu piele
  • 400 gr stiuca+ cap
  • 4 catei de usturoi
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • 2 tije de tarhon-uscate
  • 1 tija de telina -uscata
  • 1 foaie de dafin
  • 1 pahar vin alb de calitate
  • lamaie -optional
  • piper
  • sare
  • marar verde

Mod de preparare

  1. Legumele se curata, se spala si se taie cuburi mai mici.
  2. Ceapa si usturoiul trebuie tocate mai marunt.
  3. Bucatile de peste se spala si se taie cuburi.
  4. Sotati in ulei de masline legumele pana ceapa incepe sa devina sticloasa.
  5. Sarati si adaugati cartofii taiati cuburi.
  6. Turnati deasupra 3 l apa si introduceti la fiert tijele de mirodenii si foaia de dafin.
  7. Dupa 15 minute cand morcovul este aproape patruns, se pun in oala si bucatile de peste + pahurl de vin alb. Piperati .
  8. La sfarsit dupa ce ati oprit fierberea, se drege supa cu smantana si zeama de lamaie.
  9. Gustati si sarati, piperati, acriti daca mai este nevoie.
  10. La servire eu am pus marar verde tocat.
  11. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de somon si stiuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Stiuca umpluta

Postat de ianculubita

Stiuca umpluta

Stiuca curatata de solzi,branhiile scoase,o tai usor pe burta si cu atentie,trag pielea de pe carne,ajutandu-ma de un cutit cu varf rotund; in dreptul aripioarelor,tai putin din carne,la fel si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2021, 00:07
la 05.01.2021, 00:07
la 05.01.2021, 00:39
la 05.01.2021, 08:28
sunt curioasa ...vin ,tarhon .....interesant
la 05.01.2021, 09:26

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking