Ingrediente
- 1.2 kg costita vacuta cu multa carne
- 4 cartofi
- 3 morcovi
- 2 patrunjei radacina
- 2 ardei rosii grasi
- 3 cepe rosii
- 1 maciulie usturoi tanar
- 1 foaie dafin
- 1 lingurita rasa boabe piper
- sare
- patrunjel verde tocat
Pt galuste : 3 oua cantarite fara coaja [ 180 gr]+ 200 gr gris + sare
Mod de preparare
- Am preparat supa clara de carne fierband legumele cu carne in oala cu fierbere sub presiune .
- In oala sub presiune zeama imi iese mereu foarte clara fara sa se tulbure .
- Cum zicea mama ,, Curata ca lacrima "
- Este foarte simplu , doar trebuie respectate regulile de manipulare a oalei speciale .
- Pentru galuste am batut spuma , bine, ouale . Am adugat putina sare .
- Am turnat in ploaie grisul cate putin si am amestecat cu o spatula .
- Reteta de preparare a galustelor prevede cantitati egale de ou si gris . Am observat ca amestecul era prea moale si am mai pus o lingura de gris .
- Se pune amestecul pentru galuste la rece timp de 10 minute .
- In acest interval veti observa ca grisul se infoaie si compozitia se intareste putin .
- Se pun galuste cu ajutorul unei linguri in zeama ce fierbe la foc domol ,.
- Ca sa nu se lipeasca compozitia de ou cu gris de lingura , se scufunda lingura de fiecare data , la fiecare galusca in zeama fierbinte .
- Cand ati terminat de format galustele se toarna deasupra 150 ml apa rece , se opreste fierberea si se pune un capac .
- In 5 minute galustele se infoaie frums si coboara spre fundul oalei .
- La servire presarati
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vacuta cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|