Supa de vacuta cu galuste de gris

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
11 Iul 2021 | 3680 vizualizari
Supa de vacuta cu galuste de gris

 Dintre supele limpezi cea de vacuta este preferata mea, gustoasa, hranitoare si cu putine grasimi. Am avut o bucata frumoasa de costita cu vreo 3 degete si mai bine de carne. Am preparat din ea o supa limpede. Carnea si legumele fierte in zeama le-am folosit pentru felul doi. Reteta aici  : https://www.bucataras.ro/retete/costita-de-vacuta-cu-legume-95502.html.    Zeama ramasa a fost folosita la o supa gustoasa cu galuste de gris. Asa am impuscat doi iepuri dintr-o lovitura.

Ingrediente

  • 1.2 kg costita vacuta cu multa carne
  • 4 cartofi
  • 3 morcovi
  • 2 patrunjei radacina
  • 2 ardei rosii grasi
  • 3 cepe rosii
  • 1 maciulie usturoi tanar
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita rasa boabe piper
  • sare
  • patrunjel verde tocat

Pt galuste : 3 oua cantarite fara coaja [ 180 gr]+ 200 gr gris + sare

Mod de preparare

  1.  Am preparat supa clara de carne  fierband legumele cu carne in oala cu fierbere sub presiune .
  2. In oala sub presiune zeama imi iese mereu foarte clara  fara sa se tulbure .
  3. Cum zicea mama ,, Curata ca lacrima "
  4.  Este foarte simplu , doar trebuie respectate regulile de manipulare a oalei speciale .
  5. Pentru galuste am batut spuma ,  bine, ouale . Am adugat putina sare .
  6. Am turnat in ploaie grisul cate putin si am amestecat cu o spatula .
  7. Reteta de preparare a galustelor prevede cantitati egale de ou si gris . Am observat ca amestecul era prea moale si am mai pus o lingura de gris .
  8. Se pune amestecul pentru galuste la rece timp de 10 minute .
  9. In acest interval veti observa ca grisul se infoaie si compozitia se intareste putin .
  10. Se pun galuste  cu ajutorul unei linguri in zeama ce fierbe la foc domol ,.
  11.  Ca sa nu se lipeasca compozitia de ou cu gris de lingura , se scufunda lingura de fiecare data , la fiecare galusca in zeama fierbinte .
  12.  Cand ati terminat de format galustele se toarna deasupra 150 ml apa rece , se opreste fierberea si se pune un capac .
  13. In 5 minute galustele se infoaie frums si coboara spre fundul oalei .
  14. La servire presarati
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vacuta cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

Postat de Ksenya

Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

Iata cum se prepara Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World Asezam carnea tocata intr-un bol, adaugam ceapa tocata fin, usturoiul si patrunjelul. Adaugam...

Citeste continuarea

Ciorba/supa din carne de ied

Postat de panacris

Ciorba/supa din carne de ied

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. După ce s-a fiert se scot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2021, 23:43
Buna!
la 12.07.2021, 00:01
Eu vreau 4 galusti -bd
la 12.07.2021, 00:15
Multumesc , Adi !!!
la 12.07.2021, 00:16
Cleme , atata este portia regulamentara , fix 4 !!!
la 12.07.2021, 00:16

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking