Supa de vacuta cu legume

Postat de RODIMUR in Supe
7 Oct 2017 | 12118 vizualizari

Majoritatea oamenilor (și chiar dicționarele) nu fac distincția dintre supe și ciorbe, dar gospodinele adevărate știu că deși ambele sunt fierturi de carne și legume, supa este strecurată, limpede, cu mai puține legume și cu găluște, tăiței, sau crutoane, pe când ciorba este mai deasă, cu mai multe legume și eventual cu perișoare, fidea, sau tăiței. Ciorbele pot fi atât dulci, cât și acrite, iar cele acrite cu borș de putină, se numesc borșuri (specific Moldovei). Eu prefer supele, pentru că mi se par mai ușoare și mai plăcute la gust, iar supa de văcuță face parte din această categorie.

Inapoi la reteta

Comentarii (24)

la 08.10.2017, 11:08
Tare buna e ciorbica!
la 08.10.2017, 15:04
Mulțumesc frumos, Dante!
la 08.10.2017, 15:04
Îți mulțumesc, Mirela, pentru cuvintele frumoase!
la 09.10.2017, 15:45
Apreciez foarte mult introducerea (nu mulți fac distincția între acești termeni: supe, ciorbe, borșuri), cât și supa!
la 09.10.2017, 17:19
eu cand fac supite prefer sa fie carnea si cu os,
la 09.10.2017, 17:28
Kytz, să știi că de mult am tot vrut să lămuresc această chestiune a distincței dintre supă - ciorbă - borș. Așa că acum, dacă s-a ivit ocazia, am și făcut-o! Mulțumesc frumos pentru că-mi apreciezi supa...!
la 09.10.2017, 17:30
Da, Mihaela, știu că se mai obișnuiește și așa, dar eu scot oasele afară din mâncare de când erau copiii mici, iar acum, odată obiceiul format, găsesc că e mai potrivit ca în farfurie să fie numai mâncare, nu și balast. Dar fiecare face așa cum obișnuiește. Oricum nu e rău...!
la 09.10.2017, 19:37
Foarte bună, mai ales pe vremea asta! Introducerea ar trebui pusă pe panou, să vadă toți, că tare mult mai confundă termenii !
la 09.10.2017, 19:58
Mulțumesc frumos, Miki! M-am gândit și eu, cam de mult timp, să clarific această problemă, dar să știi că nici dicționarele nu dau un răspuns clar. Ca să nu mai spun că există o "varză" în unele rețete de pe net, de nu știi ce să mai crezi...

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking