Carnea se spală, se alege de pielițele și vițele nedorite și se pune la fiert cu multă apă, la foc iute. Se spumuiește, când este cazul. Se completează cu apă caldă, când scade, la fiert.
Morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală și se taie julienne, sau în ce formă doriți (oricum, mai mare). Se curăță și se spală ceapa și usturoiul, iar cartofii, după ce se curăță și se spală, se taie în cubulețe mici.
Frunzele de pătrunjel se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Când carnea a fiert (se verifică înțepând-o cu o furculiță) se strecoară și se lasă la răcorit, iar în zeama strecurată se pun la fiert, într-o oală curată: morcovii, pătrunjeii, țelina, ceapa, usturoiul și boabele de piper.
După ce s-a răcorit, carnea se alege, se taie în bucățele și se pune în oala în care fierb legumele, odată cu cartofii tăiați cubulețe. După câteva clocote, se scot ceapa și cățeii de usturoi, se verifică dacă sunt fierți cartofii și se condimentează cu sare și piper.
Se oprește focul de la aragaz, când se constată că au fiert cartofii, se presară pătrunjelul tăiat fin, se pune capacul peste oală și peste un sfert de oră, supa se poate servi.