Supa de varza cu sunca de porc sarata

Postat de ctlina in Supe/Ciorbe
2 Ian 2018 | 3270 vizualizari
Supa de varza cu sunca de porc sarata

O  supa gustoasa  si de sezon. Insotita de o mamaligna avem un fel de mancare complet si delicios:) N-am pus multe legume pentru a nu denatura gustul varzei Un celebru bucatar francez François Pierre de La Varenne spunea "Quand je mange une soupe aux choux, je veux qu’elle ait goût de chou. " = Cand mananc o supa de varza vreau sa simt gustul verzei. Puteti binenteles adauga morcovi, cartofi etc. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/11/supa-de-varza-cu-sunca-de-porc-sarata.html

Ingrediente

  • 1/2 varză alba
  • 400 g de sunca cruda sarata (in saramura , nu prea grasa)
  • 400 g de sos de rosii ( cu piper de Sichuan pentru mine- reteta aici)
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 1 praz
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • cimbru uscat, 2 foi de dafin

Mod de preparare

Spalati si curatati legumele.

Intr-o oala adanca puneti la fiert carnea in 2 l de apa. Lasati sa fiarba 10 minute, aruncati apa si spalati repede sunca sub jet de apa rece.

Puneti-o din nou la fiert sunca in 2 l de apa, cu partea verde a prazului taiata bucati, cu 1 foaie de dafin si cu un pic de cimbru uscat.

Lasati sa fiarba 30 de minute, indepartand spuma in mod regulat.

Scoateti sunca si puneti deoparte apa in care a fiert.

Indepartati cotorul verzei si primele foi. O tocam marunt (eu am mixat-o).

Incalziti uleiul intr-o oala adanca sau in oala sub presiune. Prajiti usor partea alba a prazului taiata marunt. Puneti sunca si prajiti impreuna. Adaugati varza tocata, sosul si bulionul de rosii si 1 l de zeama filtrata in care a fiert sunca.

Puneti piper si sare, 1 foaie de dafin si cimbru uscat.

Inchideti oala sub presiune si fierbeti 30 de minute (20-30 de minute in plus la o oala normala).

Verificati daca varza si sunca sunt fierte.

Puteti servi !

Daca vreti sa puneti cartofi si morcovi le curatati, taiati si le adaugati  cans mai raman 20 de minute.

Serviti cu paine completa sau cu mamaliga.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de varza cu sunca de porc sarata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba de ied cu spanac verde si smantana

Postat de mihaelar63

Ciorba de ied cu spanac verde si smantana

Legumele curatate se taie marunt . Daca doriti  morcovii si telina se pot da pe razatoare . Capul de ied se curata si se spala cu mare atentie . Eu l-am spalat...

Citeste continuarea

Ciorba de cocos

Postat de gicuta69

Ciorba de cocos

Am portionat carnea de cocos, am spalat-o si am pus-o sa fiarba intr-o oala cu apa si un praf de sare. Am indepartat spuma care s-a format. Cat timp a fiert carnea, am curatat si spalat...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 02.01.2018, 09:55
vin la masa ca-mi place mult aceasta supa!
la 02.01.2018, 10:00
Am în plan pentru mâine o astfel de supă
la 02.01.2018, 10:07
Ooo, ce buna e!
la 02.01.2018, 10:31
la 02.01.2018, 10:40

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking