Supa de vita, cu arpacas
Postat de RODIMUR in Supe 12 Aug 2020 | 3137 vizualizari
Despre supa de vită cu arpacaș am aflat de la televizor, în urmă cu vreo două-trei săptămâni, când urmăream cu o prietenă un episod din serialul ”În mintea criminalului”. Am întrebat-o dacă nu i se pare cam ciudat, iar ea mi-a spus, cu siguranța unei foarte bune gospodine, dar care nu prea îndrăgește modernismele forțate, că de fapt, arpacașul este aproape similar cu orezul și că supa aceasta este mult mai puțin ciudată decât dulcețurile cu pătlăgele, morcovi, ardei iuți și alte rădăcinoase. Am râs și m-am gândit cum aș putea să fac această supă din care nu văzusem la televizor decât un borcan cu o zeamă cam maronie, cu ceva ingrediente aflate în suspensie.
M-am tot gândit cum aș putea face această supă și am folosit, de fapt, carne de vițel, care este mai fragedă (rasol, pentru că așa-mi place mie), am adăugat o zeamă de chimen și spre sfârșitul preparării, vreo 10 roșii cherry. Cât privește arpacașul, l-am fiert pe jumătate în prealabil și l-am adăugat înainte de ultimul clocot, după ce l-am clătit bine.
Abia după ce am făcut și mâncat supa, am constatat că există pe net și alte supe, doar cu arpacaș, sau cu zeamă de vită/carne de pui și arpacaș. Deci nu numai americanii au această specialitate, dar pentru mine a fost un punct de plecare...
Supa a ieșit foarte bună și sigur va fi de acum înainte pe lista celor preferate.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.
Inapoi la reteta
|