Supa din ciocanele de pui, cu taitei

Postat de RODIMUR in Supe
3 Aug 2018 | 6974 vizualizari
Supa din ciocanele de pui, cu taitei

Supa din ciocănele de pui, cu tăiței este foarte bună, dietetică, sănătoasă, consistentă și ușoară. Această supă este tot ce poate fi mai bun pentru un convalescent, ca să se refacă. În plus, se face relativ repede. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 3 litri de supă.

Ingrediente

  • 6 ciocănele de pui (800 grame)
  • 4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 țelină mică
  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 200-250 grame de tăiței

Mod de preparare

Se curăță ciocănelele de pielea groasă de la bază și de tuleie, se spală bine în mai multe ape, după care se pun la fiert, la foc iute, într-o oală cu 4 litri de apă fierbinte. După ce apa începe să fiarbă, se reduce focul de la aragaz și se spumuiește când este cazul.

Se curăță toate legumele (morcovii, pătrunjeii, țelina, ceapa și usturoii), se spală, se porționează și se lasă în așteptare, până ce vor fi fierte ciocănelele.

Pătrunjelul se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Când ciocănelele au fiert (se verifică înțepându-le cu o furculiță) se recuperează și se pun într-un vas acoperit cu capac, iar zeama se strecoară printr-o sită deasă, în altă oală.

Se pun legumele la fiert, la foc iute, în zeama rezultată de la fierberea ciocănelelor. Se spumuiește când este cazul.

Se fierb tăițeii în apă clocotită cu sare, se clătesc cu apă rece și se strecoară.

Când legumele sunt aproape fierte se adaugă ciocănelele și tăițeii. Se condimentează supa cu sare și piper, se mai lasă la fiert, la foc iute, încă un clocot-două, după care se oprește focul de la aragaz, se presară pătrunjelul tocat, se pune capacul și supa se servește după ce "se odihnește" 10-15 minute. În fiecare farfurie se va pune cel puțin un ciocănel de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa din ciocanele de pui, cu taitei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Supa crema de dovlecei

Postat de licurici_lra

Supa crema de dovlecei

Dovleceii se curata de coaja, apoi se taie rondele. Cartofii se taie in cuburi mai mari, iar ceapa pe jumatate, apoi se pun la fiert, intr-un litru de apa cu sare. Se fierb 15 min, apoi se...

Citeste continuarea

Supa cu dovlecei

Postat de Dya

Supa cu dovlecei

Carnea de pui se fierbe într-o oală cu 4 litri de apă, timp de 20-30 de minute, adunând pe parcurs spuma formată în timpul fierberii. Între timp, tăiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2018, 04:45
Gustoasa supica
Eu o fierb inoala sub presiune si imi iese foarte limpede
la 03.08.2018, 06:29
ce buna!
la 03.08.2018, 07:30
Place🍴
la 03.08.2018, 08:47
delicioasa
la 03.08.2018, 08:50
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking