Supa din copanele de pui, cu galuste de gris

Postat de RODIMUR in Supe
17 Ian 2022 | 4675 vizualizari
Supa din copanele de pui, cu galuste de gris

O supă ușoară și dietetică, ce se face destul de repede și care ne place mai ales când conține găluște de gris este aceasta, din copănele de pui.  Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.

Ingrediente

  • 8 copănele de pui
  • 3-4 morcovi
  • 1-2 pătrunjei
  • 1 felie de țelină
  • 1 ceapă galbenă
  • 3-4 căței de usturoi
  • sare, boabe de piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • Pentru găluște:
  • 3 ouă
  • 9 linguri de gris
  • sare
  • piper măcinat

Mod de preparare

Copănelele se spală, se curăță de pielea tare de la bază, se spală în câteva ape și se pun la fiert, la foc mic cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este necesar.

Se curăță rădăcinoasele,  se spală și se taie în bucăți mari, sau se pot lăsa întregi.

Se curăță ceapa și usturoiul, după care se spală și se lasă în așteptare.

Când copănelele sunt aproape fierte, se scot cu o paletă din oală și supa se strecoară printr-o sită deasă. Se toarnă supa strecurată într-o oală, se adaugă legumele și câteva boabe de piper și se fierbe la foc mediu, timp de 10-15 minute, după care se adaugă copănelele de pui care sunt aproape fierte. 

Pentru găluște se adaugă sarea și piperul măcinat într-o farfurioară în care s-au pus cele trei ouă, se mixează bine și apoi se încorporează grisul, până ce compoziția se omogenizează.

Se oprește focul de la oala cu supă, pentru a face găluștele. Se ia compoziție pentru găluște cu o lingură umezită în prealabil și se alunecă în oala cu supă. După ce s-au adăugat toate găluștele, se dă oala iar la foc mic la început, apoi, la foc mediu, până ce găluștele cresc în volum și se pătrund.

Atunci se condimentează supa cu sare și piper, se presară pătrunjel tocat, pregătit dinainte, se ia oala de pe foc, se pune capacul și după 10 minute ”de odihnă” se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa din copanele de pui, cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa crema de dovleac

Postat de AlexTeacher

Supa crema de dovleac

1. Taiati dovleacul in jumatate, curatati-l si apoi taiati-l in cubulete de 2-3 cm. Puneti-l la fiert in 2 l de apa. 2. Taiati cubulete si cartofii, morcovul si telina. Puneti-le la fiert la...

Citeste continuarea

Supa de porumb

Postat de MotanLaOale

Supa de porumb

Zarzavatul se curata si se toaca dupa preferinta. Intr-o oala punem uleiul si calim ceapa, morcovii si albitura 4-5 minute. Se pune apa si se fierbe 15 minute. Se pune piper si sare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2022, 10:26
la 17.01.2022, 10:56
Deliciu!
la 17.01.2022, 11:51
la 17.01.2022, 13:25
Delicioasă!
la 17.01.2022, 18:40

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking