Supa gulas

Postat de Sidy in Supe
26 Apr 2013 | 6540 vizualizari

“Gulyás” erau numiti pastorii de vite care-si manau turmele spre marile targuri din Moravia sau Viena. Gulasul era supa cea mai satioasa si cea mai usor de incropit, caci tot timpul se gasea cate o vita mai bolnavicioasa care nu putea sa tina pasul cu celelalte. La sfarsitul secolului al XVIII-lea, gulasul s-a transformat dintr-un fel de mancare umil, intr-unul pe placul nobililor, atunci cand Regele Iosif al II-lea l-a ridicat la rangul de preparat traditional unguresc. Pentru a prepara un gulas picant, cum poti gasi doar in pusta ungara, sunt necesare cateva ingrediente de baza: carne de vita, ceapa, ardei iuti si paprika,presărată din belşug cu chimen. Dar eu am ales sa fac gulasul cu o carne mai...usoara, cu carne de curcan.

Inapoi la reteta

Comentarii (22)

la 04.05.2013, 16:20
bun
la 12.11.2013, 08:19
foarte buna supa
la 12.11.2013, 09:23
la 06.02.2014, 15:08
la 05.05.2014, 16:44
la 23.12.2014, 09:06
la 24.12.2014, 07:26

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking