Supa malteza

Postat de mihaelar63 in Supe
31 Iul 2015 | 4614 vizualizari
Supa malteza

,, Brodu tat-tigiega'' este numele original , adica supa de pui . M-am inspirat de aici:http://www.ilovefood.com.mt/recipes/chicken-broth-brodu-tat-tigiega/. Eu am avut doua frumoase pipote de curcanpe care le-am folosit . Mi-a placut supa aceasta malteza mai ales ca am avut ocazia sa mai folosesc din recolta proprie de minunati zucchini verzi si galbeni .

Ingrediente

  • 400 g pipota curcan
  • 2 foi dafin
  • 3 linguri ulei masline
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 4 linguri tulpini telina tocate
  • 2 zucchini
  • 2 linguri orez
  • 1 caciulie mica de usturoi
  • 1 lingurita ierburi de Provence [ https://ro.wikipedia.org/wiki/Verde%C8%9Buri_de_Provence]
  • 1 lingurita olio, aglio, peperoncini
  • sare
  • piper
  • Lamaie -optional

Mod de preparare

  1. Pipotele curatate, spalate si feliate le-am pus la fiert timp de o ora in apa sarata si cu o foaie de dafin si caciulia de usturoi [curatata si spalata].
  2. Legumele se spala . Se curata ceapa [se taie cubulete] si morcovul se taie rondele .
  3. Zucchini se taie cuburi .
  4. Caliti usor ceapa si morcovul tip de 2 minute .Se transfera in oala unde pipota este aproape fiarta.
  5. Adugati zucchini, telina, mirodeniile si orezul .
  6. Lasati sa fiarba maximum 10 minute .
  7. Gustati supa si dregeti gustul cu sare si piper .
  8. Se serveste si cu lamaie daca sunteti amatori de gust mai acru .
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa malteza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de la 1913 actualizata

Postat de Constelatialeu

Supa de la 1913 actualizata

In primul rand am spalat rasolul, l-am asezat in vasul Crock-pot-ului si am acoperit cu apa (aproximativ 2 l), am presarat un pic de sare si am setat functia high, am lasat cca 2 ore. Separat...

Citeste continuarea

Supa crema de conopida

Postat de mirela0911

Supa crema de conopida

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa curatata si taiata solzisori apoi morcovul dat pe razatoarea cu gauri mari. Se lasa la calit, timp in care se spala ardeiul kapia si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2015, 08:01
F tentanta!!! Arată f bine! O voi încerca!
la 01.08.2015, 08:31
la 01.08.2015, 10:14
Delicioasa!!!!
la 01.08.2015, 10:29
Bună supă ai făcut!
la 01.08.2015, 11:40

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking