Supa malteza

Postat de mihaelar63 in Supe
31 Iul 2015 | 4820 vizualizari
Supa malteza

,, Brodu tat-tigiega'' este numele original , adica supa de pui . M-am inspirat de aici:http://www.ilovefood.com.mt/recipes/chicken-broth-brodu-tat-tigiega/. Eu am avut doua frumoase pipote de curcanpe care le-am folosit . Mi-a placut supa aceasta malteza mai ales ca am avut ocazia sa mai folosesc din recolta proprie de minunati zucchini verzi si galbeni .

Ingrediente

  • 400 g pipota curcan
  • 2 foi dafin
  • 3 linguri ulei masline
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 4 linguri tulpini telina tocate
  • 2 zucchini
  • 2 linguri orez
  • 1 caciulie mica de usturoi
  • 1 lingurita ierburi de Provence [ https://ro.wikipedia.org/wiki/Verde%C8%9Buri_de_Provence]
  • 1 lingurita olio, aglio, peperoncini
  • sare
  • piper
  • Lamaie -optional

Mod de preparare

  1. Pipotele curatate, spalate si feliate le-am pus la fiert timp de o ora in apa sarata si cu o foaie de dafin si caciulia de usturoi [curatata si spalata].
  2. Legumele se spala . Se curata ceapa [se taie cubulete] si morcovul se taie rondele .
  3. Zucchini se taie cuburi .
  4. Caliti usor ceapa si morcovul tip de 2 minute .Se transfera in oala unde pipota este aproape fiarta.
  5. Adugati zucchini, telina, mirodeniile si orezul .
  6. Lasati sa fiarba maximum 10 minute .
  7. Gustati supa si dregeti gustul cu sare si piper .
  8. Se serveste si cu lamaie daca sunteti amatori de gust mai acru .
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa malteza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Supa crema de legume cu parmezan

Postat de licurici_lra

Supa crema de legume cu parmezan

Toate legumele si radacinoasele se curata de coaja, se taie mai marunt si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa in jur de 30-40min. Legumele se muta intr-un blender (eu am scos ceapa...

Citeste continuarea

Supa crema din rosii, ardei kapia copt si quinoa

Postat de panacris

Supa crema din rosii, ardei kapia copt si quinoa

Varianta 1: Roșiile se spală, curăță de cotoare, se taie în patru, apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu apa, și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2015, 08:01
F tentanta!!! Arată f bine! O voi încerca!
la 01.08.2015, 08:31
la 01.08.2015, 10:14
Delicioasa!!!!
la 01.08.2015, 10:29
Bună supă ai făcut!
la 01.08.2015, 11:40

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking