Supă pescărească cu aioli de șofran

Postat de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver
15 Mai 2014 | 3633 vizualizari
Supă pescărească cu aioli de șofran

O supă gata în 15 minute, dar plină de savoare!

Ingrediente

Pentru supă:

  • 4 cepe verzi
  • 1 bulb fenicul
  • 1/3 chili proaspăt
  • 3-4 anșoa
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • 700 ml passata
  • 100 ml apă fierbinte
  • 6 midii proaspete
  • 6 creveți proaspeți
  • 300 grame file monkfish (nu știu cum se numește în limba romană:http://en.wikipedia.org/wiki/Monkfish), tăiat în bucăți potrivite
  • 2 file de biban de mare, tăiat în bucăți potrivite
  • 1 mână frunze proaspete de busuioc

Pentru aioli:

  • 1 cățel de usturoi
  • sare
  • câteva firișoare de șofran
  • sucul de la 1/4 lămâie
  • 3 linguri de iaurt

Pentru servit:

  • pâine cu usturoi

Mod de preparare

Se încălzește uleiul într-o tigaie și se adaugă ceapa, fenicul si chili, tăiate fâșii, apoi anșoa. Se sotează câteva minute, se adaugă sare și piper, cei doi căței de usturoi, pisați, vinul, passata și apa fierbinte. 

Se adaugă apoi midiile, monkfish, bibanul de mare, creveții și busuiocul. Se acoperă și se lasă la fiert, la foc mic, 8 minute. 

Pentru aioli, se amestecă într-un mojar, usturoiul cu puțină sare, șofranul și sucul de lămâie. La final, se adaugă iaurtul și se amestecă până acesta are o culoare galbenă, intensă.

Se așează bucățile de pește, midiile și creveții în farfurii, se toarnă supa deasupra, se așează aioli și se presară frunze de fenicul. Se servește fierbinte cu pâine cu usturoi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă pescărească cu aioli de șofran" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Conopida in crusta de bere

Postat de Anett

Conopida in crusta de bere

Curatam si rupam conopida in bucatele. Punem faina intr-un castron impreuna cu praf de copt si presarim si bucatele de conopida cu putin faina. Adaugam treptat berea, cam 3/4 de sticla. Intr-un...

Citeste continuarea

Couscous in stil turcesc a la Jamie Oliver

Postat de Ksenya

Couscous in stil turcesc a la Jamie Oliver

  Intr-un bol, adaugam chimenul, boiaua si jumatate de lingurita sare, amestecam.  Adaugam cus cusul si apa clocotita, atat cat sa acopere totul.  Acoperim cu un capac si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2014, 16:55
O supa interesanta!Buna trebuie sa fie!
la 15.05.2014, 17:01
trebuie sa fie foarte buna, ador pestele
la 15.05.2014, 17:03
Uai! Ce culoare!
la 15.05.2014, 17:03
Ce-mi place că pui multe condimente, şi nu ma gramaj mă refer, ci la multitudinea lor, gândind că gustul poartă câte ceva din amprenta fiecărui lucru pus, ceea ce e super.
la 15.05.2014, 17:38
ce mult imi place!!!!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking