Ingrediente
Pentru supă:
- 4 cepe verzi
- 1 bulb fenicul
- 1/3 chili proaspăt
- 3-4 anșoa
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- 1/2 pahar vin alb
- 700 ml passata
- 100 ml apă fierbinte
- 6 midii proaspete
- 6 creveți proaspeți
- 300 grame file monkfish (nu știu cum se numește în limba romană:http://en.wikipedia.org/wiki/Monkfish), tăiat în bucăți potrivite
- 2 file de biban de mare, tăiat în bucăți potrivite
- 1 mână frunze proaspete de busuioc
Pentru aioli:
- 1 cățel de usturoi
- sare
- câteva firișoare de șofran
- sucul de la 1/4 lămâie
- 3 linguri de iaurt
Pentru servit:
Mod de preparare
Se încălzește uleiul într-o tigaie și se adaugă ceapa, fenicul si chili, tăiate fâșii, apoi anșoa. Se sotează câteva minute, se adaugă sare și piper, cei doi căței de usturoi, pisați, vinul, passata și apa fierbinte.
Se adaugă apoi midiile, monkfish, bibanul de mare, creveții și busuiocul. Se acoperă și se lasă la fiert, la foc mic, 8 minute.
Pentru aioli, se amestecă într-un mojar, usturoiul cu puțină sare, șofranul și sucul de lămâie. La final, se adaugă iaurtul și se amestecă până acesta are o culoare galbenă, intensă.
Se așează bucățile de pește, midiile și creveții în farfurii, se toarnă supa deasupra, se așează aioli și se presară frunze de fenicul. Se servește fierbinte cu pâine cu usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă pescărească cu aioli de șofran" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|