Supă picantă cu fasole și cârnați

Postat de ctlina in Supe/Ciorbe
7 Dec 2015 | 3011 vizualizari
Supă picantă cu fasole  și cârnați

O supa simpla si gustoasa....am folosit fasole boabe noua, curatata si apoi congelata.

Ingrediente

  • 2 cârnați afumați
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 500 g sos de roșii de casă - reteta aici (sau roșii decojite)
  • 1 bol mediu de fasole boabe (curatata si apoi congelata)
  • boia de ardei
  • cimbru, dafin
  • patrunjel tocat
  • sare și piper

Mod de preparare

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.

Rumeniti cârnatii intr-o tigaie, fără grăsime.

Scoateți carnatii si taiati-i  rondele. Se pun din nou la prajit cu ceapa si usturoiul.

Dacă utilizați fasole uscata, puneti-o o seara inainte la-nmuiat. 

Schimbati apa si gatiti-o a doua zi timp de de 30 de minute.

Cand ceapa si usturoiul sunt rumenite adaugam fasolea congelata (sau fiarta).

Gatiti 5 minute, se toarnă sosul de rosii de casa- reteta aici, se amestecă. Se adaugă apoi 1,5 l de apa clocotita, cimbrul si foaia de dafin.

Condimentam : sare, piper, boia de ardei.

Fierbeti la foc mic timp de 40 minute.

Puneti deasupra patrunjel tocat si serviti-o calda .

O puteti servi cu o mamaliga cremoasa - reteta aici.

Pofta Buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă picantă cu fasole și cârnați" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de ied cu spanac verde si smantana

Postat de mihaelar63

Ciorba de ied cu spanac verde si smantana

Legumele curatate se taie marunt . Daca doriti  morcovii si telina se pot da pe razatoare . Capul de ied se curata si se spala cu mare atentie . Eu l-am spalat...

Citeste continuarea

Supa crema de bob cu praz

Postat de katty

Supa crema de bob cu praz

Bobul congelat il fierbem in apa rece cat sa il acopere si sa il depaseasca cu 1-2 cm pana este fiert de jumatate. Timpul de fierbere va depide de cat de fraged este bobul. In uleiul de masline...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2015, 10:16
Ce ciorbita buna!
la 07.12.2015, 10:29
Ce bunatate de ciorbita!
la 07.12.2015, 10:48
buna supica!
la 07.12.2015, 11:49
buna buna
la 07.12.2015, 12:22
imi place picant deci vreau o portie

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking