Supa rece de rosii - Salmorejo (Andaluzia)

Postat de ctlina in Supe/Ciorbe
22 Sep 2018 | 3297 vizualizari
Supa rece de rosii  - Salmorejo (Andaluzia)

Daca aveti rosii frumoase si gustoase de gradina, ca si mine, incercati aceasta supa andaluza. Profitati caci este buna si racoritoare. Salmorejo este un preparat culinar spaniol originar din Cordoba, un oraș din Andaluzia, sudul Spaniei. Este ca o crema groasa sau ca un piureu si conține roșii, pâine, usturoi oțet și ulei de masline. Supa se servește rece cu oua fierte tari maruntite si cu fasii de jambon spaniol uscat. https://www.blogulluicatalina.com/2018/09/supa-rece-de-rosii-salmorejo-andaluzia.html

Ingrediente

  • 5 rosii coapte si frumoase - 900 g
  • 120 g de paine uscata
  • 4 linguri ulei de masline + un pic pentru decorul final
  • 2-3 linguri de otet (ideal otet de Xérès)
  • 2 catei de usturoi
  • sare groasa, piper proaspat macinat
  • boia de ardei
  • Garnitura :
  • 2 oua fierte tari
  • 2-3 felii de jambon uscat de Serrano

Mod de preparare

Inmuiati painea uscata intr-un castron cu apa.

Indepartati coaja si pastrati numai miezul de paine bine scurs.

Se curata roșiile de piele (după ce le-am trecut prin apă clocotită).

Se taie in bucati.

Intr-un mixer/blender puneti miezul de paine, usturoiul taiat bucatele, rosiile si uleiul de masline. Mixati.

Adaugati otetul, sare si mixati din nou.

Daca vi se pare prea groasa, adaugati un pic de apa- am pus 4 linguri.

Verificati de sare, puneti piper proaspat macinat si un pic de boia de ardei.

Dati la rece cel putin 1 ora.

Inainte de a servi, decorati cu ouale fierte taiate marunt si cu fasii de jambon uscat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa rece de rosii - Salmorejo (Andaluzia)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de perisoare din piept de pui -cu ardei copt

Postat de mihaelar63

Ciorba de perisoare  din piept de pui -cu ardei copt

    Curatati si spalati legumele . Tocati marunt ceapa si maruntiti apio si ardeiul gras . Sotati usor legumele pregatite . Adugati deasupra pasta de ardei copt ....

Citeste continuarea

Ciorba ungureasca de peste cu ciuperci

Postat de mihaelar63

Ciorba ungureasca de peste cu ciuperci

Capul de somn si oasele ramase de la filetarea pestelui se spala si se fierb 15 minute in 2 l apa sarata in care s-a pus si foile de dafin .  Scurgeti pestele pastrand zeama ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2018, 22:05
Consistentă, frumoasă și specială...!
la 22.09.2018, 22:07
Eram destul de pasiva cand am vazut imaginea prima data . Parca jambonul face aceasta supa mai atractiva
la 22.09.2018, 22:08
la 22.09.2018, 22:11
Miha, jambonul este numai decorativ si nu da gust supei, incearca este tare buna pe caldura, rosiile si otetul dau tot gustul
la 22.09.2018, 22:21

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking