Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

Postat de Ksenya in Supe
5 Apr 2019 | 2680 vizualizari
Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de miraculoase sunt ,mai jos aveti cateva surse de informare Beneficiile leurdei le gasiti aici Iar cel al urzicilor le gasiti aici  Ideala pentru vegetarieni sau pentru cei care tin post . Ingredientele pricipale sunt luate din padure,rezulta o supa parfumata si usor picanta. Va recomand s-o incercati si voi

Ingrediente

  • o mana buna leurda
  • o mana buna urzici
  • 1 lingura plina orez
  • 1 l stock de legume fierbinte
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece (nerafinat)
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
  • Smantana vegetala ( optional)
  • Codimente preferate dupa gust

Mod de preparare

 

Leurda si urzicile se aleg de impuritati si se spala in mai multe ape, se pun intr-o sita la scurs.

Intr-o cratita adaugam 2 litri apa si putina sare si cand apa clocoteste, blansam leurda si urzicile timp de 2 minute.

Le scoatem si le lasam intr-o sita la scurs.

Separat, intr-o oala pentru supa adaugam uleiul, sotam ceapa taiata cubulete, adaugam o jumatate de ceasca de stock de legume si lasam 2 minute la foc mic.

Adaugam orezul si jumatate de litru de supa, lasam pe foc pana orezul este bine fiert.

 Luam oala de pe foc si o lasam 10 minute sa racoreasca.

Urzicele si leurda le tocam si le adaugam in oala .

Cu un blender vertical transformam continutul intr-o crema adaugand restul de stock dupa consistenta dorita.

Se poate adauga si smantana vegetala, eu am lasat-o asa.

Potrivim de sare si piper dupa gust.

Condimentam dupa preferinte, eu am preferat-o in varianta originala. E foarte parfumata si nu necesita alte mirodenii.

 Se serveste cu paine prajita atat rece cat si calda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de legume

Postat de AnyCostescu

Supa crema de legume

Legumele se curata , se spala si se taie bucati. Se pun la fiert intr-o oala cu apa impreuna cu un cub de knor. Dupa ce au fiert, se scurg de zeama (zeama nu se arunca) si se mixeaza cu...

Citeste continuarea

Supa de pui cu galuste

Postat de licurici_lra

Supa de pui cu galuste

Carnea se spala bine, apoi se pune la fiert in oala sub presiune, impreuna cu legumele curatate, sare si piper. Ceapa si telina intreagi, morcovii si ardeiul taiate pe jumatate....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2019, 19:31
la 05.04.2019, 19:33
Bună supă...!
la 05.04.2019, 19:37
la 05.04.2019, 19:38
la 05.04.2019, 20:03
Ce-mi place!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking