Ingrediente
- o mana buna leurda
- o mana buna urzici
- 1 lingura plina orez
- 1 l stock de legume fierbinte
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece (nerafinat)
- Sare dupa gust
- Piper dupa gust
- Smantana vegetala ( optional)
- Codimente preferate dupa gust
Mod de preparare
Leurda si urzicile se aleg de impuritati si se spala in mai multe ape, se pun intr-o sita la scurs.
Intr-o cratita adaugam 2 litri apa si putina sare si cand apa clocoteste, blansam leurda si urzicile timp de 2 minute.
Le scoatem si le lasam intr-o sita la scurs.
Separat, intr-o oala pentru supa adaugam uleiul, sotam ceapa taiata cubulete, adaugam o jumatate de ceasca de stock de legume si lasam 2 minute la foc mic.
Adaugam orezul si jumatate de litru de supa, lasam pe foc pana orezul este bine fiert.
Luam oala de pe foc si o lasam 10 minute sa racoreasca.
Urzicele si leurda le tocam si le adaugam in oala .
Cu un blender vertical transformam continutul intr-o crema adaugand restul de stock dupa consistenta dorita.
Se poate adauga si smantana vegetala, eu am lasat-o asa.
Potrivim de sare si piper dupa gust.
Condimentam dupa preferinte, eu am preferat-o in varianta originala. E foarte parfumata si nu necesita alte mirodenii.
Se serveste cu paine prajita atat rece cat si calda.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|