Ingrediente
- 1 kg carne si capete de stiuca
- 2 l supa clara de curcan
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 bucata mica de praz
- 1 lingura pasta rosii
- 1 varf cutit turmeric
- 4 catei usturoi
- 4 cartofi medii
- 50 ml ulei masline
- 50 gr unt
- 150 ml vin alb [ un pahar]
- 250 ml smantana [ 1 cana ]
- marar, cimbru uscat
- frunzulite busuioc verde
- sare
- fulgi chili
Mod de preparare
Se curata si se spala legumele .
Pestele se da un clocot in zeama clara de curcan ,Se scoate pestele din zeama si se curata de pe oase - Se va folosi la sfarsit la servit ..
Morcovul se taie feliute subtiri .
Ceapa , usturoiul si prazul se toaca marunt .
Prajiti usor legumele in uleiul amestecat cu unt si pasta de rosii .Adugati zeama clara de curcan in care ati fiert pestele . Sarati .
Fierbeti supa adugand cartofii taiati cuburi, turmericul si putin cimbru+ marar .
Dupa 15-20 minute- cand morcovii sunt fierti si cartofii [ chiar daca sunt mai fierti vor da consistenta supei ]- se aduga si vinul .
Potriviti gustul cu sare , fulgi de chili .
Serviti supa cu bucatele de peste in ea decorata cu frunzulite de busuioc verde .
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa suedeza de peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|