Ingrediente
- 400 grame bucati peste fara os;
- 1,5 litri de supa clara de peste (merge si de legume);
- 100 ml smantana lichida;
- 200 ml vin alb demisec;
- o ceapa tocata marunt;
- trei catei de usturoi tocati marunt;
- doua rosii coapte, tocate marunt;
- un morcov taiat feliute subtiri;
- cateva firisoare de sofran – daca nu aveti atunci 1/2 lingurita de turmeric;
- putin ulei de masline sau de gatit;
- sare/piper;
- cativa fulgi de chilli (nu sunt musai).
Mod de preparare
- prima oara se pun la calit ceapa si usturoiul tocate marunt, impreuna cu sofranul sau turmericul dar si fulgii de chilli (eu am pus din ambele);
- in paralel, in oala in care se va prepara supa, am pus la dezghetat supa de legume pe care o aveam congelata. Daca aveti supa de peste cu atat mai bine – daca va doriti un gust mai intens de peste;
- dupa ce usturoiul si ceapa se blenduiesc bine cu condimentele, ingalbenindu-se, se adauga si morcovii taiati rondele subtiri si se amesteca bine;
- cand supa incepe sa fiarba se varsa in ea amestecul din tigaie; in acelasi timp se pun si cele doua rosii tocate marunt;
- tot acum se toarna si paharul de vin alb;
- dupa 10 minute de fiert, se da focul mai mic si se adauga smantana lichida;
- tot acum se pun bucatile de peste – in acest moment supa nu trebuie sa clocoteasca, ci doar sa fie fierbinte, sa se vada cum ies aburi din ea;
- pestele ar trebui sa fie gatit astfel in maximum 10 minute, moment in care inchideti focul si dati la o parte oala (daca folositi un aragaz cu inductie, cum am eu).
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa suedeza de peste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|