Supa suedeza de peste

Postat de Cristi_Roman in Supe
7 Aug 2013 | 6286 vizualizari
Supa suedeza de peste

Prima oara am mancat aceasta supa pe o insula a Stockholm-ului, capitala Suediei, in vara tarzie a lui 2011. Este o supa simplu de facut si prietenoasa la gust,nu are o aroma impovaratoare de peste.

Ingrediente

  • 400 grame bucati peste fara os;
  • 1,5 litri de supa clara de peste (merge si de legume);
  • 100 ml smantana lichida;
  • 200 ml vin alb demisec;
  • o ceapa tocata marunt;
  • trei catei de usturoi tocati marunt;
  • doua rosii coapte, tocate marunt;
  • un morcov taiat feliute subtiri;
  • cateva firisoare de sofran – daca nu aveti atunci 1/2 lingurita de turmeric;
  • putin ulei de masline sau de gatit;
  • sare/piper;
  • cativa fulgi de chilli (nu sunt musai).

Mod de preparare

- prima oara se pun la calit ceapa si usturoiul tocate marunt, impreuna cu sofranul sau turmericul dar si fulgii de chilli (eu am pus din ambele);

- in paralel, in oala in care se va prepara supa, am pus la dezghetat supa de legume pe care o aveam congelata. Daca aveti supa de peste cu atat mai bine  – daca va doriti un gust mai intens de peste;

- dupa ce usturoiul si ceapa se blenduiesc bine cu condimentele, ingalbenindu-se, se adauga si morcovii taiati rondele subtiri si se amesteca bine;

- cand supa incepe sa fiarba se varsa in ea amestecul din tigaie; in acelasi timp se pun si cele doua rosii tocate marunt;

- tot acum se toarna si paharul de vin alb;

- dupa 10 minute de fiert, se da focul mai mic si se adauga smantana lichida;

- tot acum se pun bucatile de peste – in acest moment supa nu trebuie sa clocoteasca, ci doar sa fie fierbinte, sa se vada cum ies aburi din ea;

- pestele ar trebui sa fie gatit astfel in maximum 10 minute, moment in care inchideti focul si dati la o parte oala (daca folositi un aragaz cu inductie, cum am eu).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa suedeza de peste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa suedeza de peste

Postat de mihaelar63

Supa suedeza de peste

Se curata si se spala legumele . Pestele se da un clocot in zeama clara de curcan ,Se scoate pestele din zeama si se curata de pe oase - Se va folosi la sfarsit la servit .. Morcovul se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2013, 08:22
Direct la favorite
la 07.08.2013, 08:31
buna buna
la 07.08.2013, 08:31
Minunata zic eu! O pastrez si eu la favo
la 07.08.2013, 08:39
Ete c-a venit Cristi cu reteta
Nu puteai sa aduci ceva sa pot si eu sa mananc,ori stiai ca's la dieta? )
la 07.08.2013, 08:51

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking