Ingrediente
- Este de preferat ca la aceasta supa sa se foloseasca cel putin doua feluri de peste marin sau de apa dulce.
- 1 kg file de peste(eu am avut somn si crap)
- ulei de masline
- 2 morcovi
- 2 cepe(eu am folosit ceapa rosie dar se poate folosi orice fel de ceapa)
- 1 ardei gras verde
- 3 catei de usturoi
- 3 rosii(pentru ca mai aveam cateva rosii cherry prin frigider le-am folosit si pe acelea)
- 1 pahar cu vin alb sec
- 1 varf de cutit de sofran(este optional)
- 2-3 foi de dafin
- cimbru uscat
- patrunjel verde
- sare,piper
Mod de preparare
Intr-o oala in care urmeaza sa preparam supa incingem uleiul si punem la sotat ceapa taiata marunt si usturoiul pisat.Lasam circa 2-3 min dupa care adaugam morcovul taiat rondele si ardeiul gras taiat cubulete.Mai lasam circa 5 min ,avand grija sa amestecam din cand in cand .
Taiem rosiile felii si le asezam peste legumele sotate.Condimentam cu sare , piper ,cimbru si adaugam si sofranul(pentru culoare).Adaugam circa 1,5 l apa , foile de dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit circa 10 min.
In acest timp ne ocupam de peste:se curata , se taie bucati potrivite ,se spala si apoi se lasa la scurs.
Adaugam bucatile de peste ,vinul si daca mai este nevoie si apa ,astfel incat pestele sa fie acoperit de supa.Potrivim de sare,scoatem foile de dafin din supa si lasam pe foc pana cand carnea este bine facuta .
Asezonam cu patrunjel verde si servim calda.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de peste-pentru Adina si Nicoleta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (41)
|