Supa de peste-pentru Adina si Nicoleta

Postat de medioto59 in Peste
15 Sep 2011 | 4359 vizualizari
Supa de peste-pentru Adina si Nicoleta

Doua fete dragi sufletului meu ADINA si NICOLETA care astazi isi sarbatoresc ziua de nastere le urez LA MULTI ANI cu sanatate si numai bucurii si le dedic aceasta reteta. Va pup si va imbratisez cu mult drag!

Ingrediente

  • Este de preferat ca la aceasta supa sa se foloseasca cel putin doua feluri de peste marin sau de apa dulce.
  • 1 kg file de peste(eu am avut somn si crap)
  • ulei de masline
  • 2 morcovi
  •  2 cepe(eu am folosit ceapa rosie dar se poate folosi orice fel de ceapa)
  •  1 ardei gras verde
  •  3 catei de usturoi
  • 3 rosii(pentru ca mai aveam cateva rosii cherry prin frigider le-am folosit si pe acelea)
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • 1 varf de cutit de sofran(este optional)
  •  2-3 foi de dafin
  • cimbru uscat
  • patrunjel verde
  •  sare,piper

Mod de preparare

Intr-o oala in care urmeaza sa preparam supa incingem uleiul si punem la sotat ceapa taiata marunt si usturoiul pisat.Lasam circa 2-3 min dupa care adaugam morcovul taiat rondele si ardeiul gras taiat cubulete.Mai lasam circa 5 min ,avand grija sa  amestecam din cand in cand .

Taiem rosiile felii si le asezam peste legumele sotate.Condimentam cu sare , piper ,cimbru si adaugam si sofranul(pentru culoare).Adaugam circa 1,5 l apa , foile de dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit circa 10 min.

In acest timp ne ocupam de peste:se curata , se taie bucati potrivite ,se spala si apoi se lasa la scurs.

Adaugam bucatile de peste ,vinul si daca mai este nevoie si apa ,astfel incat pestele sa fie acoperit de supa.Potrivim de sare,scoatem foile de dafin din supa  si lasam pe foc pana cand carnea este bine facuta .

Asezonam cu patrunjel verde si servim calda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de peste-pentru Adina si Nicoleta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Saramura de macrou

Postat de MotanLaOale

Saramura de macrou

Eu am facut un singur peste ca nu mananc decat eu. Se pot face oricati. Pestele se curata, se spala si se sterge de apa. Se pune o tabla pe focul de aragaz si cand este incinsa se da focul...

Citeste continuarea

Macrou la cuptor cu sos de mustar si capere

Postat de Constelatialeu

Macrou la cuptor cu sos de mustar si capere

Mai intai am decongelat macroul, l-am curatat de intestine, apoi l-am portionat in bucatele potrivite. Am pus bucatelele de macrou intr-un vas de yena, am presarat sare si ulei de masline si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2011, 12:12
buna buna si gestul este super
la 15.09.2011, 12:23
Delicioasa
la 15.09.2011, 12:30
Motane,ti-a mirosit a peste da? ........................
la 15.09.2011, 12:30
Mihaela..............
la 15.09.2011, 12:31
La cat de bine arata, m-as incumeta si eu sa gust putin
Frumos gestul si La multi ani inca o data celor doua sarbatorite

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking