Ingrediente
- 1 bucata galangan sau ghimbir tocat marunt ( cam o lingurita cu varf)
- 1 tija lemon grass tocata partea inferioara, iar cea superioara taiata in bucati mai mari
- 300 g ciuperci champignon taiate in 4
- 4 vinete thailandeze (thai eggplant) taiate in felii
- o mana varza chinezeasca taiata fideluta
- o mana rosii cherry
- 4 catei usturoi tocati marunt
- 2 salote tocate marunt
- 2 frunze kaffir lime
- 1 lingurita suc de lamaie
- 1 lingura sos tamarind
- 1 lingura sos soia
- 2 linguri ulei
- 2 fire ceapa verde taiate mai mare
- ardei iute, dupa gust
- 1 lingurita zahar palmier (optional)
- frunze coriandru
- 1,5 l stock de legume sau apa
Mod de preparare
Intr-o oala, turnam uleiul. Cand s-a incalzit, adaugam galaganul sau ghimbirul, lemon grass-ul, usturoiul, salotele, frunzele de kaffir, amestecam si lasam 1 minut pe flacara. Adaugam stockul de legume, adaugam vinetele si ciupercile, lasam 7 minute, adaugam varza chinezeasca, rosiile, toate sosurile si zaharul. Adaugam si sucul de lamaie. Lasam 2 minute. Oprim flacara!
Supa e gata!
Se serveste cu frunze de coriandru si ardei iuti, alaturi de orez simplu fiert.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa thailandeza de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|