Ingrediente
- 1 bucată mare de ghimbir, fără coajă și tăiat în 4
- 2 chili întregi
- 1 tulpină lemongrass, tăiată în bucăți mari
- 3 frunze de lime
- 2 căței de usturoi
- 1 bak choy desfăcut în bucăți
- sucul de la 1 lime
- 1/2 de legătură de coriandru
- 2 ciuperci shiitake
- 10 păstăi de mazăre
- ceapă verde tăiată rondele
- 100 grame tăiței (opțional)
Mod de preparare
Într-o oală se pun la fiert 2 litri de apă cu sare. Se adaugă ghimbirul. lemongrass, frunzele de lime, usturoiul și chili. După ce începe să fiarbă, se dă focul la mic și se lasă 7-8 minute, până când aromele au infuzat supa.
Ciupercile shiitake se hidratează 20 de minute în apă fierbinte, apoi se înlătură piciorușul și se taie felii.
Dacă folosiți tăiței, aceștia se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se așează în farfurii.
Se adaugă ciupercile, mazărea și bak choy în supă și se lasă să fierbă câteva minute.
La final se adaugă sucul de lime și coriandrul.
Se toarnă supa în boluri, se ornează cu ceapă verde și se consumă fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă thailandeză Tom Yom (vegetariană)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|