Ingrediente
- 2 linguri chimen
- 1 morcov mare
- 1 gogosar
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 2 cartofi
- 4 linguri de tije de telina maruntite
- 2 linguri faina
- 1 lingurita boia rosie de ardei
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- 1/2 lamaie [ zeama ]
- crutoane de paine
Mod de preparare
Prajiti chimenul usor [ pentru a elibera aromele ] , adugati 3-4 l apa si fierbeti .Deci faceti un ceai cu chimenul prajit pe care-l strecurati apoi.
Curatati si spalati legumele .
Prajiti usor 1-2 min ceapa , gogosarul si usturoiul tocate marunt in ulei . Adugati faina si amestecati pana devine aurie, puneti si boiaua .Cum s-ar zice se face un rantas , dar mai usor . Stingeti cu zeama de chimen adaugata treptat .Sarati.
Adaugati morcovul razuit , cartofii cubulete mici si fierbeti pana legumele sunt patrunse . Adugati spre sfarsitul fieberii tijele de telina si codite de ceapa verde .
Dregeti gustul cu zeama de lamaie , sare si piper .
Serviti cu crutoane de paine prajita .
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu chimen si crutoane (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|