Supa de legume cu chimen si crutoane (de post)

Postat de mihaelar63 in Supe
22 Noi 2012 | 7065 vizualizari
Supa de legume cu chimen si crutoane (de post)

De doua luni mi s-a facut pofta de supa de chimen . Am tras cu ochiul la ceilalti bucatarasi si cu ce-mi aminteam am preparat supica asta fenomenala . Aromata si acrisoara , plina de vitamine !!!

Ingrediente

  • 2 linguri chimen
  • 1 morcov mare
  • 1 gogosar
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cartofi
  • 4 linguri de tije de telina maruntite
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 lamaie [ zeama ]
  • crutoane de paine

Mod de preparare

Prajiti chimenul usor [ pentru a elibera aromele ] , adugati  3-4 l apa si fierbeti .Deci faceti un ceai cu chimenul prajit pe care-l strecurati apoi.

Curatati si spalati legumele .

Prajiti usor 1-2 min ceapa , gogosarul si usturoiul tocate marunt in ulei  . Adugati faina si amestecati pana  devine aurie, puneti si boiaua .Cum s-ar zice se face un rantas , dar mai usor . Stingeti cu zeama de chimen adaugata treptat .Sarati.

Adaugati morcovul razuit , cartofii cubulete mici si fierbeti pana legumele sunt patrunse . Adugati spre sfarsitul fieberii  tijele de telina  si codite de ceapa verde .

Dregeti gustul cu zeama de lamaie , sare si piper .

Serviti cu crutoane de paine prajita .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu chimen si crutoane (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de legume, cu tofu si crutoane

Postat de RODIMUR

Supa crema de legume, cu tofu si crutoane

Legumele (morcovii, pătrunjeii, țelina, usturoiul și cartofii) se curăță, se spală, se taie cubulețe, sau rondele și se pun la fiert, cu 1,5-2 litri de apă rece. Când se formează...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2012, 14:11
super
la 22.11.2012, 14:12
Foarte buna si sanatoasa supa de legume
la 22.11.2012, 14:24
la 22.11.2012, 14:33
Imi era dor de ciorbitele tale Mihaela
la 22.11.2012, 15:29
Delicioasa

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking