Fasole făcăluită cu morcovi şi ţelină

Postat de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post
2 Apr 2012 | 10146 vizualizari
Fasole făcăluită cu morcovi şi ţelină

Foooarte uşor de realizat...iar rezultatul...Yammyy!!!!

Ingrediente

  • 300 g fasole albă;
  • 3 morcovi;
  • 1/4 ţelină;
  • 5 lg ulei de floarea soarelui;
  • 4-5 lg supă de legume;
  • 4 căţei de usturoi;
  • sare, piper.
Decor
  • 3 cepe mici;
  • 2 lg bulion;
  • 2 lg ulei de floarea soarelui;
  • 1 lg ulei de măsline;
  • 5-6 lg supă de legume;
  • 1/2 lgţ cimbru;
  • sare, piper.

Mod de preparare

Fasolea se alege şi se pune într-un bol mare cu apă timp de 6-7 ore (sau se lasă peste noapte); după acest timp se fierbe schimbându-i apa de două ori iar în a 3-a apă se adaugă morcovii, ţelina, sare şi se lasă pe foc până se fierb foarte bine legumele. 

Se scot legumele, supa în care au fiert se păstrează, va fi nevoie  de o parte din ea pe parcurs.

Legumele fierte se mixează cu ajutorul blenderului, se adaugă câteva linguri din supa de legume, până amestecul devine uşor de mixat. În continuare se adaugă usturoiul, uleiul (câte puţin) şi se omogenizează bine totul. Se condimentează cu sare, piper. Se lasă de-o parte până la răcirea completă.

Decor 

Îi zic decor şi nu prăjeală, nu-mi place cuvântul asta :))  şi în fond...nu prăjesc ceapa, mai mult o înăbuş.

Se toacă ceapa mărunt. Se căleşte 1-2 minute în două linguri de ulei de floarea soarelui încins. Se adaugă 2 linguri de bulion şi câteva linguri de supă de legume (cea în care a fiert fasolea). Adaug supa pentru ca  ceapa să "fiarbă" în ea şi pentru ca aceasta să nu se lipească de tigaie. Se lasă pe foc timp de 5 minute, se condimentează cu sare, piper şi 1/2 linguriţă de cimbru. După ce s-a răcit, adaug o lingură de ulei de măsline, să-i dea un uşor luciu. Se omogenizează bine.

La final se pune fasolea într-un platou, se ornează cu ceapa "călită-fiartă" :)), se unge o felie de pâine prăjită şi...se muşcă cu poftă!!!

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole făcăluită cu morcovi şi ţelină" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rulada cu ciuperci si legume de post

Postat de RuxyRux

Rulada cu ciuperci si legume de post

Legumele se spala, se curata si se toaca, se pun in ulei usor incins la foc mic sa se inabuse si se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. Se pune o cana de apa si se lasa sa scada la foc...

Citeste continuarea

Briose de post pentru Mos Craciun

Postat de Valclaudia

Briose de post pentru Mos Craciun

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Topim 2 linguri de zahar la foc mic intr-o craticioara. Adaugam nuca taiata grosier, , dam deoparte de pe foc si turnam zaharul caramelizat pe o folie din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2012, 19:43
la 02.04.2012, 19:43
place
la 02.04.2012, 19:44
totu-i simplu,totu-i in joaca
la 02.04.2012, 19:48
Ce-mi place...
la 02.04.2012, 20:02

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking