Ingrediente
- 500 g fasole albă;
- 2 morcovi;
- 1 ceapă;
- 200 g țelină;
- 2 foi de dafin;
- câteva crenguțe de cimbru;
- 6-7 căței de usturoi;
- 1 lg ulei de susan;
- 2 lg ulei de măsline;
- 3-4 lg ulei de floarea soarelui;
- sare;
- piper.
- Crema de ceapă
- 2 cepe;
- 1 vârf lgț cimbru;
- 1/2 lgț mentă;
- 1/2 lgț chili;
- ulei de floarea soarelui;
- câteva linguri supă de legume;
- 1 lg bulion;
- sare.
Mod de preparare
- Se pune la fiert fasolea împreună cu morcovii, țelina și ceapa. Se adaugă foi de dafin, crenguțe de cimbru și sare.
- După ce au fiert se pisează toate legumele (se scot crenguțe, foițe :D).
- Se adaugă usturoi, cele trei tipuri de ulei, sare, piper.
Crema de ceapă
- Se călește ceapa în puțin ulei de floarea soarelui.
- Se adaugă bulionul și câteva linguri de supă de legume.
- La final se adaugă condimentele (cimbru, mentă, chili, sare).
- Se realizează crema cu ajutorul blender-ului și se pune deasupra pastei de fasole.
Întinsă pe o felie de pâine prăjită, c-o ceapă verde...
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole făcăluită & Cremă de ceapă și mentă" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|