Fasole făcăluită & Cremă de ceapă și mentă

Postat de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post
2 Apr 2012 | 3822 vizualizari
Fasole făcăluită & Cremă de ceapă și mentă

Odată cu venire primăverii, imaginația mea a luat amploare. Am început să experimentez rețete cu mentă...

Ingrediente

  • 500 g fasole albă;
  • 2 morcovi;
  • 1 ceapă;
  • 200 g țelină;
  • 2 foi de dafin;
  • câteva crenguțe de cimbru;
  • 6-7 căței de usturoi;
  • 1 lg ulei de susan;
  • 2 lg ulei de măsline;
  • 3-4 lg ulei de floarea soarelui;
  • sare;
  • piper.
  • Crema de ceapă
  • 2 cepe;
  • 1 vârf lgț cimbru;
  • 1/2 lgț mentă;
  • 1/2 lgț chili;
  • ulei de floarea soarelui;
  • câteva linguri supă de legume;
  • 1 lg bulion;
  • sare.

Mod de preparare

- Se pune la fiert fasolea împreună cu morcovii, țelina și ceapa. Se adaugă foi de dafin, crenguțe de cimbru și sare.

- După ce au fiert se pisează toate legumele (se scot crenguțe, foițe :D). 

- Se adaugă usturoi, cele trei tipuri de ulei, sare, piper.

Crema de ceapă

- Se călește ceapa în puțin ulei de floarea soarelui. 

- Se adaugă bulionul și câteva linguri de supă de legume. 

- La final se adaugă condimentele (cimbru, mentă, chili, sare).

- Se realizează crema cu ajutorul blender-ului și se pune deasupra pastei de fasole.

Întinsă pe o felie de pâine prăjită, c-o ceapă verde...

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole făcăluită & Cremă de ceapă și mentă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Branza tofu la grill, cu legume la aburi

Postat de RODIMUR

Branza tofu la grill, cu legume la aburi

Legumele se curăță, se spală, se porționează și se fierb la aburi, timp de 35-40 de minute. Brânza tofu se strecoară de lichid, se usucă și se taie felii, cu grosimea de 1 cm....

Citeste continuarea

Soia cu legume si sos de rosii

Postat de oanapl

Soia cu legume si sos de rosii

Cubulețele de soia le pui la fiert în apă cu puțină sare, timp de 10 minute. După ce au fiert, le scoți și le lași la scurs într-o strecurătoare. Speli legumele. Ceapa verde...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2012, 15:32
la 02.04.2012, 15:58
buna buna buna
la 02.04.2012, 15:59
o reteta interesanta
bun venit sau ca nu stiu daca esti baiat sau fata
la 02.04.2012, 16:14
Interesanta si buna
la 02.04.2012, 16:15
aaaa si Welcome to Bucataras

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking