Ingrediente
- 900 g fasole boabe
- 1 morcov
- 2 tije de telina verde
- 1 morcov
- ulei de masline
- 4 cepe de dimensiune medie
- 5-6 catei de usturoi
- sare dupa gust
- piper proaspat macinat dupa gust
- 3-4 foi de dafin
- 3 linguri de pasta de rosii
- 3 lingurite sumac
Mod de preparare
Fasolea se lasa la inmuiat in apa rece 3-4 ore.
Se spala si se pune la fiert; dupa ce da in 2-3 clocote se arunca apa si se mai repeta o data operatiunea.
Apoi se pun boabele de fasole la fiert intr-o oala de fiert sub presiune impreuna cu morcovul, tijele de telina taiete mai marunt , foaile de dafin si sare dupa gust.
Se fierb 60 de minute si se strecoara, pastrand putin din apa in care au fiert boabele de fasole;se inlatura foile de dafin.
Cu ajutorul unui mixer vertical se freaca fasolea , adaugand treptat cca 100 ml ulei de masline pana se obtine o pasta omogena.
Daca nu ni se pare sufficient de moale se mai adauga putina apa in care a fiert.
Se potriveste de sare si piper si se adauga usturoiul trecut prin presa de usturoi.
2 cepe se taie pestisori si se pun la calit intr-o tigaie cu ulei de masline; cand ceapa a devenit translucida se adauga pasta de rosii si ½ cana de apa; se lasa la fac mic pana a scazut apa.
2 cepe se taie marunt si se amesteca bine cu sumacul.
Se pune fasolea in vasul de servire si se decoreaza dupa gust cu ceapa cu rosii si ceapa cu sumac.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta ( mai pe arabeşte)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|