Fasole batuta ( mai pe arabeşte)

Postat de Mihaela11_jo in Mancaruri de post
1 Mar 2013 | 15301 vizualizari
Fasole batuta ( mai pe arabeşte)

Fasolea batuta este mai putin populara in tarile arabe, unde prevaleaza mai mult nautul si bobul verde de gradina. Mancarea de linte se serveste cu ceapa calita in ulei de masline ,dar si cu ceapa cruda asezonata cu sumac. M-am gandut sa incerc aceasta combinatie si la fasolea batuta si a iesit foarte aromata si apetisanta.

Ingrediente

  • 900 g fasole boabe
  • 1 morcov
  • 2 tije de telina verde
  • 1 morcov
  • ulei de masline
  • 4 cepe de dimensiune medie
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust
  • 3-4 foi de dafin
  • 3 linguri de pasta de rosii
  • 3 lingurite sumac

Mod de preparare

Fasolea se lasa la inmuiat in apa rece 3-4 ore.

Se spala si se pune la fiert; dupa ce da in 2-3 clocote se arunca apa si se mai repeta o data operatiunea.

Apoi se pun boabele de fasole la fiert intr-o oala de fiert sub presiune impreuna cu morcovul, tijele de telina taiete mai marunt , foaile de dafin si sare dupa gust.

Se fierb 60 de minute si se strecoara, pastrand putin din apa in care au fiert boabele de fasole;se inlatura foile de dafin.

Cu ajutorul unui mixer vertical se freaca fasolea , adaugand treptat cca 100 ml ulei de masline pana se obtine o pasta omogena.

Daca nu ni se pare sufficient de moale se mai adauga putina apa in care a fiert.

Se potriveste de sare si piper si se adauga usturoiul trecut prin presa de usturoi.

2 cepe se taie pestisori si se pun la calit intr-o tigaie cu ulei de masline; cand ceapa a devenit translucida se adauga pasta de rosii si ½ cana de apa; se lasa la fac mic pana a scazut apa.

2 cepe se taie marunt si se amesteca bine cu sumacul.

Se pune fasolea in vasul de servire si se decoreaza dupa gust cu ceapa cu rosii si ceapa cu sumac.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta ( mai pe arabeşte)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de urzici cu orez si ciuperci

Postat de susu

Mancare de urzici cu orez si ciuperci

Curatam urzicile si le spalam in mai multe  ape in felul urmator: le punem in chiuveta plina cu apa si le luam cu mana scurgandu-le de apa astfel incat daca exista pamant sa ramana la fund....

Citeste continuarea

Legume caramelizate la cuptor

Postat de simona72

Legume caramelizate la cuptor

Legumele se spala, se curata de coaja, se taie cuburi ceva mai mari si se pun intr-un vas termorezistent uns cu o lingura de ulei. Peste legume punem 2 linguri ulei de masline, sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2013, 22:02
Ce bine arata si ce frumos ai aranjat-o
la 01.03.2013, 22:06
Rocsi
la 01.03.2013, 22:07
la 01.03.2013, 22:08
Buna fasolea batuta ,frumoasa prezentarea ,felicitari !
la 01.03.2013, 22:12
eduard
delia64

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking