Ingrediente
- 2 cutii de fasole sau 250-300 gr fasole uscata pe care o puneti la fiert
- 2-3 catei de usturoi
- 2 cepe mai mari
- sare
- piper
- 2 pahare suc de rosii
Mod de preparare
Se pune fasolea la fiert, daca folositi fasole uscata. Daca nu, se ia fasolea din cutie si se clateste bine sub jetul de apa.
Se pune in mixter si se mixeaza (mama acasa o pisa cu furculita sau cu zdrobitorul de cartofi, apoi o freca cu lingura de lemn de iesea ca o crema) adaugand putina apa calda ca sa iasa cremoasa, puneti usturoiul si mai mixati un pic .
Rasturnati, potriviti de sare si piper si puneti in farfurii. Deasupra puneti sosul din ceapa si bulion pe care il faceti dupa cum urmeaza. Se taie ceapa pestisori se caleste bine cu ulei si un pic de apa ca se sa inmoaie. Se adauga sosul de bulion si se lasa sa dea cateva clocote pana ce iese uleiul deasupra si scade un pic apa formandu-sosul. Se adauga peste fasole si se serveste repedeeeee.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|