Fasole frecata cu castraveti murati

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
6 Feb 2012 | 6680 vizualizari
Fasole frecata cu castraveti murati

Ingrediente

  • 500 gr fasole boabe albe
  • 2 cepe
  • 5-6 catei de usturoi
  • 3 linguri zarzavat(daca ati pus pe iarna,daca nu puneti ce legume doriti la fiert)
  • 1 lingurita bicarbonat
  • sare
  • piper
  • patrunjel uscat
  • 4 linguri ulei
  • 4-5 castraveti murari

Mod de preparare

Fasolea o spalam bine in 2-3 ape.

O punem intr-un vas cu apa fierbinte la umflat si o lasati acolo cam 2 -3 ore.

Intr-o oala punem apa la fiert.

Cand da in clocot punem fasolea cu o lingurita de bicarbonat.

O fierbem cam 15 minute apoi scurgem apa.

Punem iar fasolea la fiert,dar tot in apa clocotita.

Curatam o ceapa si o tocam.

Aceasta o amestecam cu zarzavatul si le punem peste fasole.

Condimentam cu putina sare ,piper si presaram si putin patrunjel uscat.

Acoperim oala si lasam pe foc pana fasolea este fiarta,dar nu sfaramata.

Cealalta ceapa o curatam si o maruntim.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins ,iar peste ulei ,ceapa.

O inmuiem  in ulei,4-5 minute maxim,dar la foc potrivit si nu o rumenim.

Castravetii le indepartam capetele si ii facem cubulete.

Usturoiul il curatam si il pisam.

Cand fasolea s-a fiert o scurgem de apa si o lasam la racorit.

Rece o dam prin masina sau prin blender.

Peste punem ceapa inmuiata,castravetii taiati si usturoiul.

Le amestecam si mai condimentam cu sare si piper,daca mai e nevoie.

Este foarte buna la gust avand legume in compozitie (pentru ca am pus la fiert si legume peste fasole) si castraveciori murati.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata cu castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tartine cu fasole frecata

Postat de mihaelar63

Tartine cu fasole frecata

Prajiti painea . Frecati feliile de paine cu usturoi . Intindeti fasolea batuta pe paine . Decorati cu muraturi .

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2012, 20:43
asta da mancare
la 06.02.2012, 20:43
Ce bunatate Rocsicuta scumpa!!!
la 06.02.2012, 20:47
bun rocsi
la 06.02.2012, 20:48
buna tare!!!! am mancat si eu vineri la mama
la 06.02.2012, 20:49
Multumesc dragele mele pentru aprecierile voastre

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking