Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce

Postat de ctlina in Supe/Ciorbe
22 Oct 2015 | 2753 vizualizari
Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce

Va propun o reteta colorata de toamna...... Dovleacul sau bostanul sau cucurbăta (Cucurbita maxima) este o plantă erbacee anuală cultivată pentru fructul,florile și semințele sale. Este originară din America de sud, unde crește de formă sălbatică în Conul Sud. A fost introdusă într-o epocă timpurie în Europa (sfârșitul sec. XVI), ușurința hibridizării sale l-a facut să fie confundat cu dovlecii peregrinilor(Lagenaria siceraria). Azi se cultivă pe mari suprafețe în regiuni temperate din toată lumea. În unele țări floarea se consuma ca legumă; fructul se conservă, în condiții adecvate de lumină, temperatură și umiditate, până la 6 luni în condiții bune. Este bogat în β-carotină și glucoză. Semințele sunt cunoscute sub numele de semințe de dovleac și li se atribuie proprietăți medicinale în medicina naturistă. Semințele sunt bogate în minerale, în special zinc, motiv pentru care Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul lor zilnic. Acestea reprezintă o sursă bună devitamina K. Dovleacul se folosește în ritualele din Ziua morților din mai multe țări americane (Statele Unite ale Americii, Mexic, Guatemala etc.) (sursa:Wikipedia)

Ingrediente

  • 1 kg de dovleac (bio)
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 cub Knor de pui
  • sare , piper
  • cimbru,dafin
  • 2-3 linguri de smantana
  • 40 g de foie gras
  • 2 felii de turtă dulce

Mod de preparare

Dovlecelul se goleste de seminte si nervuri si se taie in patrate medii. 

 Se curata cartofii, ceapa si usturoiul. 

Se pun legumele cu cubul Knorr, ierburile, sare si piper la fiert la oala minune intr-o cantitate mare de apa pentru 20-30 minute.

Se strecoara totul pastrand apa in care a fiert.

Se scoate frunza de dafin si se mixeaza legumele adaugand apa progresiv pana se obtine o crema.

Se adauga smantana. Se mixeaza din nou.

Verificati daca mai trebuie sare si piper.

Puneti la prajit intr-un pic de unt feliile de turta dulce. Taiati-le cubulete.

Se serveste fierbinte cu cubulete de foie fras si cu crutoane de turta dulce.

Pofta buna !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de post cu ... afumatura si jumari de oua

Postat de Mutulica

Ciorba de post cu ... afumatura si  jumari de oua

Fie postul cat de greu,  baconul afumat ( pus la prajit pentru a insufleti un pic searbada ciorba de post) nu a facut rau la nimeni si poate ca a alungat dracii din mintea celor care au ajuns...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de eumimi

Ciorba de perisoare

Tocam ceapa julienne, morcovul il dam pe razataoare mare, iar ardeiul il tocam cubulete. Le calim impreuna doar pana se patrund putin, 7-8 minute, dupa care adaugam 1-2 cani de apa si lasam la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2015, 21:18
Buna supita
la 22.10.2015, 21:27
la 22.10.2015, 21:39
la 22.10.2015, 21:47
Super
la 22.10.2015, 22:20
Ce retetaaaaaa!!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking