Ingrediente
- 1 kg de dovleac (bio)
- 2 morcovi
- 3 cartofi
- 1 catel de usturoi
- 1 ceapa rosie
- 1 cub Knor de pui
- sare , piper
- cimbru,dafin
- 2-3 linguri de smantana
- 40 g de foie gras
- 2 felii de turtă dulce
Mod de preparare
Dovlecelul se goleste de seminte si nervuri si se taie in patrate medii.
Se curata cartofii, ceapa si usturoiul.
Se pun legumele cu cubul Knorr, ierburile, sare si piper la fiert la oala minune intr-o cantitate mare de apa pentru 20-30 minute.
Se strecoara totul pastrand apa in care a fiert.
Se scoate frunza de dafin si se mixeaza legumele adaugand apa progresiv pana se obtine o crema.
Se adauga smantana. Se mixeaza din nou.
Verificati daca mai trebuie sare si piper.
Puneti la prajit intr-un pic de unt feliile de turta dulce. Taiati-le cubulete.
Se serveste fierbinte cu cubulete de foie fras si cu crutoane de turta dulce.
Pofta buna !!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|