Supă-cremă de mazăre galbenă în stil indian

Postat de simonacallas in Supe
7 Mai 2014 | 6383 vizualizari

Este prima oară când gătesc (şi mănânc) mazăre galbenă. Am ales să o prepar simplu, sub forma unei supe-creme, uşoare şi energizante, condimentate cu seminţe de chimion şi chili temperate în ulei de cocos. Singurul condiment care nu prea aparţine bucătăriei indiene este cimbrul, pe care eu am ales să îl introduc în locul tradiţionalului coriandru. Am avut emoţii în privinţa uleiului de cocos, nu am mai folosit aşa ceva decât la dulciuri şi nu ştiam dacă îmi va plăcea. Nu m-au dezamăgit nici mazărea gabenă şi nici supa, dimpotrivă, rezultatul este neaşteptat de bun.

Inapoi la reteta

Comentarii (27)

la 07.05.2014, 15:43
super!!1 ce frumoasa prezentare..
la 07.05.2014, 16:56
la 07.05.2014, 18:41
interesant
la 07.05.2014, 18:58
Va multumesc mult
la 07.05.2014, 19:12
Ador parfumul Orientului ce invaluie in miresmele unduitoare mancarea, dezvaluind-se apoi gustului in toata splendoarea la prima lingurita
la 07.05.2014, 19:40
Rux Cu aromele Orientului am un pic de experienta (locuiesc printre turci, tatari si arabi ), dar din asta indiana e prima oara cand gust, si, da, e aparte, mi-a placut mult
la 07.05.2014, 20:05
Cat de aspectoasa!
la 07.05.2014, 22:35
la 07.05.2014, 22:48
Rocsi

Nicole
la 25.05.2014, 15:47
waw ce fain arata
la 18.06.2014, 10:30
Arata foarte bine, felicitari.
Chiar am niste mazare galbena acasa si ma intrebam ce sa faac cu ea.
Imi poti spune, te rog, unde ai gasit grasimea de cocos?
la 23.06.2015, 07:44
Arata extraordinar

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking