Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko, gust autentic și reconfortant pentru intreaga familie

Postat de Ksenya in Supe
8 Ian 2017 | 44143 vizualizari
Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko, gust autentic și reconfortant pentru intreaga familie

Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko, gust autentic și reconfortant pentru intreaga familie Reteta de fata, o am de la o amica baimareanca pe nume Ildiko,  care mi-a dat-o acum cativa ani, ii multumesc pe aceasta cale :) Supa asta am vazut ca se gateste in mai multe feluri si cu ingrediente mai multe sau mai putine. Dar, de cand am reteta de fata, o gatesc intocmai, pentru ca este foarte apreciata. V-o impart si voua cu drag.

Ingrediente

Ingrediente Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko, gust autentic și reconfortant pentru intreaga familie:

  • 500 g carne vita taiata cubulete
  • 400 g ceapa alba
  • 5 linguri ulei
  • 300 g morcovi
  • o cutie rosii decojite
  • o lingura boia ardei dulce
  • o lingura pasta ardei
  • 1 kg cartofi
  • o lingurita rasa boia ardei iute si afumat (optional)
  • o lingura pasta-contiment pentru gulas
  • sare
  • o lingura seminte chimen
  • pentru galuste
  • un ou
  • un praf sare
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Cum se prepara Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko, gust autentic și reconfortant pentru intreaga familie:

Carnea o spalam si o saram. Intr-o oala incapatoare, turnam uleiul. Cand s-a incalzit uleiul, adaugam carnea, o lasam la foc potrivit si amestecam din cand in cand pana carnea este usor prajita. Adaugam boiaua, ceapa, amestecam, apoi adaugam morcovul si pasta de ardei si iarasi amestecam; adaugam putina sare, o cana de apa fierbinte, acoperim si lasam la inabusit la foc mic, o ora. 

Rosiile le dam prin blender. Cartofii ii taiem cubulete si-i adaugam in oala. Mai turnam o cana de apa fierbinte pana cartofii vor fi complet acoperiti in lichid. Lasam 25 minute la fiert, dupa care adaugam si rosiile. Lasam la fiert inca 10 minute. Separat, intr-o  craticioara, punem 2 cani de apa, cand apa a inceput sa fiarba, adaugam chimenul si-l lasam sa fiarba cam 5 minute, oprim flacara si strecuram infuzia pe care o adaugam in oala cu supa. Adaugam si pasta contiment pentru gulas.

Separat, batem un ou, adaugam un praf de sare, apoi treptat adaugam faina pana obtinem un aluat moale. Cu mainele umede, ciupim din aluat si adaugam in oala pana terminam aluatul. Acoperim si mai lasam inca 7 minute. Potrivim de sare si piper. Supa este gata!

Se serveste fierbinte cu ardei iute la otet sau cu ardei proaspeti. Va invitam si la o portie generoasa de Supa de pui cu galuste de gris

Va recomandam sa incercati si galustele de malai intr-o Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko, gust autentic și reconfortant pentru intreaga familie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de mazare cu spanac

Postat de oanapl

Supa crema de mazare cu spanac

Pui într-o oală cartofii, țelina, ceapa, usturoiul și dovlecelul curățate, spălate și tăiate cubulețe. Adaugi mazărea, acoperi cu apă și lași să fiarbă 30 de minute. Adaugi...

Citeste continuarea

Supa crema de legume

Postat de gurita_ta2005

Supa crema de legume

Se pun cei 3 l de apa la fiert impreuna cu vegeta. Cand incepe sa clocoteasca se adauga legumele curatate si taiate in bucati mai mari. Dovlecelul se adauga dupa vreo 15 minute. Se fierb...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2017, 11:05
Buna supica-gulas!
la 08.01.2017, 11:11
Buna!
la 08.01.2017, 11:16
Acesta este adevaratul gulas unguresc
la 08.01.2017, 11:21
e foarte buna, am facut si eu mai demult
la 08.01.2017, 11:44
Foarte foarte buna!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking