Suppli

Postat de simsim82 in Mancaruri cu carne
17 Feb 2014 | 12817 vizualizari
Suppli

Anii petrecuti in Italia m-au facut sa ma indragostesc de bucataria italiana. Va sfatuiesc sa incercati reteta de suppli, desi e mai migaloasa, merita efortul! Reteta de Suppli este foarte raspandita mai ales in regiunea Lazio (Roma), dar este cunoscuta in toata Italia, desi reteta variaza de la o regiune la alta.

Ingrediente

  • 200 g carne tocata (de vita)
  • 1 ceapa mica
  • 100 ml vin
  • 30 + 50 g unt
  • 400 g orez
  • 250 ml bulion
  • 100 g branza rasa (pentru paste)
  • 1 ou
  • sare
  • mozarella (cca 200 g)
  • +3 oua si pesmet

Mod de preparare

Se topeste untul intr-o tigaie (30 g) si se caleste ceapa, apoi se adauga si carnea tocata si se amesteca 2-3 minute, pana isi schimba culoarea. Se toarna vinul, apoi bulionul,putina sare si piper (daca doriti) si se lasa la fiert pana incepe sa scada lichidul.

Cand adaugam orezul, avem nevoie si de 1-2 pahare de apa (sau supa) si lasam la fiert pana cand orezul este aproape fiert. Atunci adaugam untul (50 g) si branza rasa si amestecam pana se incorporeaza. Stingem focul si adaugam oul batut, amestecand bine. Se rastoarna compozitia pe o farfurie intinsa si se lasa pana se raceste complet.

Intre timp taiati mozzarella cuburi si lasati-o sa se scurga.

Cand s-a racit orezul, se da forma la suppli : se ia in palma o lingura de compozitie, se asaza 2-3 cuburi de mozarella in centru si se acopera cu inca o lingura de compozitie, apoi i se da forma ovala.

Repetam actiunea pana terminam compozitia, apoi le dam prin ou batut si pesmet si le prajim in ulei (baie de ulei) pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Suppli" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tagliatelle cu chiftelute in sos de zacusca

Postat de merisor67

Tagliatelle cu chiftelute in sos de zacusca

Pentru chiftelute reteta este  aici . Pregatim in acelasi timp si tagliatellele si sosul. Punem un vas cu apa si putina sare la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam...

Citeste continuarea

Budinca de cartofi, costita si clatite cu urda si marar

Postat de merisor67

Budinca de cartofi, costita si clatite cu urda si marar

Pentru clatite batem oul cu putina sare si zahar, adaugam laptele si faina in ploaie, ungem o tigaie antiaderenta, intindem aluat cat sa imbrace fundul acesteia si coacem pe ambele parti fiecare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2014, 11:21
la 17.02.2014, 11:27
Intresant !
la 17.02.2014, 11:37
Ingredientele-s la mâna tuturor, doar vezi că, noi le-am văzut până acum combinate numai în stil românesc. Bun!
la 17.02.2014, 11:46
ce bunatate avem noi aici
la 17.02.2014, 12:20
hmmm... bun

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking