Ingrediente
- 200 g carne tocata (de vita)
- 1 ceapa mica
- 100 ml vin
- 30 + 50 g unt
- 400 g orez
- 250 ml bulion
- 100 g branza rasa (pentru paste)
- 1 ou
- sare
- mozarella (cca 200 g)
- +3 oua si pesmet
Mod de preparare
Se topeste untul intr-o tigaie (30 g) si se caleste ceapa, apoi se adauga si carnea tocata si se amesteca 2-3 minute, pana isi schimba culoarea. Se toarna vinul, apoi bulionul,putina sare si piper (daca doriti) si se lasa la fiert pana incepe sa scada lichidul.
Cand adaugam orezul, avem nevoie si de 1-2 pahare de apa (sau supa) si lasam la fiert pana cand orezul este aproape fiert. Atunci adaugam untul (50 g) si branza rasa si amestecam pana se incorporeaza. Stingem focul si adaugam oul batut, amestecand bine. Se rastoarna compozitia pe o farfurie intinsa si se lasa pana se raceste complet.
Intre timp taiati mozzarella cuburi si lasati-o sa se scurga.
Cand s-a racit orezul, se da forma la suppli : se ia in palma o lingura de compozitie, se asaza 2-3 cuburi de mozarella in centru si se acopera cu inca o lingura de compozitie, apoi i se da forma ovala.
Repetam actiunea pana terminam compozitia, apoi le dam prin ou batut si pesmet si le prajim in ulei (baie de ulei) pana se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Suppli" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|