Ingrediente
- MAMALIGA
- 3 masuri de apa
- 1 masura malai
- 1 vf. lingurita sare
- PENTRU STRATURI
- 200g. branza de burdur
- 400 g. carnati de casa
- 3 oua
- 2-3 linguri ulei pentru prajit carnatii
Mod de preparare
Pentru mamaliga pune apa intr-un ceaun.
Cand apa clocoteste, pune sarea si malaiul in ploaie, amestecand usor cu o lingura de lemn sau facalet.
Pune capacul ceaunului si lasa la fiert 5-6 minute.
Cat fierbe malaiul prajesti carnatii si maruntesti baranza de burduf .
Pentru maruntire folosesti o furculita sau razatoarea.
Unge un vas de yena cu ulei sau unt.
Dupa 5-6 minute mesteca mamaliga cat mai vartos sa nu aiba cocoloase.
Imparte mamaliga in doua parti.
Pune o parte din mamaliga in vas.
Peste mamaliga presara branza de burduf din belsug,pune un strat de carnati.
Adauga al doilea strat de mamaliga.
Cu ajutorul unui polonic faci cuiburi pentru oua.
Eu am pus 3 oua,apoi am presarat branza de burduf.
Da vasul la cuptorul incins la 170 grade pentru 20-25 minute.
Mamaliga sa se rumeneasca usor ,iar ouale sa fie coapte.
Se serveste calda.
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|