Taci si inghite

Postat de Bunica in Mancaruri cu carne
14 Ian 2021 | 3190 vizualizari
Taci si inghite

Asa cum bine stiti "Taci si inghite"este un preparat culinar din zona Moldovei. Nu stiu cine l-o fi botezat,dar i se potriveste foarte bine denumirea.Nu stiu altii cum sunt,dar eu nu l-am lasat "sa-i iasa sufletul"(sa se raceasca putin).

Ingrediente

  • MAMALIGA
  • 3 masuri de apa
  • 1 masura malai
  • 1 vf. lingurita sare
  • PENTRU STRATURI
  • 200g. branza de burdur
  • 400 g. carnati de casa
  • 3 oua
  • 2-3 linguri ulei pentru prajit carnatii

Mod de preparare

Pentru mamaliga pune apa intr-un ceaun.

Cand apa clocoteste, pune sarea si malaiul in ploaie, amestecand usor cu o lingura de lemn sau facalet.

Pune capacul ceaunului si lasa la fiert 5-6 minute.

Cat fierbe malaiul prajesti carnatii si maruntesti baranza de burduf .

Pentru maruntire folosesti o furculita sau razatoarea.

Unge un vas de yena cu ulei sau unt.

Dupa 5-6 minute mesteca mamaliga cat mai vartos sa nu aiba cocoloase.

Imparte mamaliga in doua parti.

Pune o parte din mamaliga in vas.

Peste mamaliga presara branza de burduf din belsug,pune un strat de carnati.

Adauga al doilea strat de mamaliga.

Cu ajutorul unui polonic faci cuiburi pentru oua.
Eu am pus 3 oua,apoi am presarat branza de burduf.

Da vasul la cuptorul incins la 170 grade pentru 20-25 minute.

Mamaliga sa se rumeneasca usor ,iar ouale sa fie coapte.

Se serveste calda.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite

Postat de andaoana

Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite

In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga simpla fiarta in apa. Intr-un vas punem pe foc la fiert...

Citeste continuarea

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele

Postat de Constelatialeu

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele

Mai intai radem pe razatoarea mare branzeturile, separat taiem afumatura. Luam un castron incapator, punem branzeturile razuite, adaugam smantana si ouale si omogenizam amestecul, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2021, 15:37
la 14.01.2021, 15:55
la 14.01.2021, 17:52
Foarte bun!
la 14.01.2021, 18:24
Tac si inghit ...in sec!
la 14.01.2021, 21:07

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking